2024.04.20, Szombat
Hulladékgazdálkodás felső fokon: nagyot lépett Csala
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Hulladékgazdálkodás felső fokon: nagyot lépett Csala

szekesfehervar.hu

2022.10.16. 09:46

Az ország legmodernebb gépsora indul el a Fejér megyei településen.

Hirdetés

Székesfehérvár és a környező települések 335 ezer lakójának kommunális, és összesen 145 település mintegy 500 ezer lakójának szelektív hulladékát dolgozza fel a jövőben az ország legmodernebb hulladékgazdálkodási létesítménye Csalán. Az újonnan épült mechanikai előkezelő és szelektív válogatóművet egy bejárás keretében nézték mutatták be - írja beszámolójában a szekesfehervar.hu.

Elhangzott: a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztését szolgáló, 18,5 milliárd forint összegű, uniós és hazai támogatásból megvalósuló projekt keretében hulladékgyűjtő és -szállító járművek, gépek, eszközök beszerzése mellett megépült 2 hulladékkezelő központ és 8 hulladékgyűjtő udvar a Társulás működési területén.

 

Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

 

A Társulás elnöke, Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a fejlesztést előremutató, korszerű beruházásnak nevezte, mind a közszolgáltatás, mind a környezetvédelmi célok megvalósítását tekintve.

Ez egy térséget érintő nagyszabású fejlesztés, amely nemcsak Fehérvárról, hanem a régióról szól. Hozzátette, ebben a 18,5 milliárd forint összeértékű fejlesztésben nemcsak ingatlanegyüttesek, hanem nagyarányban eszközbeszerzések történtek. Ezek a korszerű eszközök jelentősen segítik majd a Depónia dolgozóinak munkáját.

A gépek engedélyeztetése folyamatban van - tájékoztatott a leendő üzemeltető Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője. Steigerwald Tibor ismertetőjében elhangzott, hogy a társaság a környékbeli települések 335 ezer lakójának hulladékát gyűjti, szállítja és kezeli. A csalai és az adonyi telephelyen 145 település mintegy 500 ezer lakójának kommunális hulladékát dolgozzák fel, és e térség teljes szelektív hulladéka Csalára érkezik. A megvalósult beruházásnak köszönhetően a tervek szerint évente 50 ezer vegyes és 15 ezer tonna szelektív hulladékot dolgoznak fel majd a csalai telephelyen – mondta Steigerwald Tibor.

Helyi hírekSzékesfehérvárCsalahulladékgazdálkodásszelektív hulladékgyűjtés