2024.03.29, Péntek
Sikeres idény után teher nélkül versenyez majd a székesfehérvári Európa-bajnokságon Szép Balázs
Kép: szekesfehervar.hu

Sikeres idény után teher nélkül versenyez majd a székesfehérvári Európa-bajnokságon Szép Balázs

MTI

2022.09.10. 10:00

Felszabadultan, jó érzéssel szeretne versenyezni a jövő heti székesfehérvári Európa-bajnokságon Szép Balázs, a júliusi világbajnokság bronzérmese.

Hirdetés

"Az év elején edzőimmel azt a célt tűztük ki, hogy váljak a válogatott stabil tagjává, jussak ki a világ- és Európa-bajnokságra. A célokat elértem, a világkupákon is jól szerepeltem, sikeres idény van mögöttem. A világversenyekre kijutottam, sőt pályafutásom első egyéni világbajnoki szereplését egyéniben bronz, csapatban pedig ezüstéremmel zártam. Ezek után az Európa-bajnokságon mindenféle teher nélkül, felszabadultan, ugyanakkor koncentráltan szeretnék versenyezni" - mondta az MTI-nek az UTE 22 éves öttusázója, aki hozzátette, a világbajnokságon értékes tapasztalatokat szerzett az új lebonyolítású, "gyors" öttusáról, és ha érmet szerezne Székesfehérváron, az valóban a hab lenne a tortán.

Szép Balázs elárulta, hogy a felkészülése nem volt zavartalan, mert a világbajnokság utáni egy hét pihenőt kényszerűségből még egy héttel meg kellett toldania, ugyanis elkapta a koronavírust.

"Korábban már voltam covidos, de az nem kínzott meg ennyire, mint a mostani. Két hét után elkezdhettem az edzéseket, az edzőim szerint a teljesítményemen nem érződik a hosszabb kihagyás, még ha én nem is érzem magam olyan jó formában, mint a világbajnokság előtt. Majd kiderül, mindez mire lesz elég" - mondta, majd hozzátette, hogy a székesfehérvári terep nem lesz idegen a számára, mert a 2017-es junior világbajnokságon indult ott. Akkor dobogóra is esélyes volt, de a lovaglásban elkövetett három akadályverés miatt elúszott az érme.

"Utána kiszámoltam, hogy a verőhibák nélkül tényleg dobogóra állhattam volna. Jó verseny volt az a junior világbajnokság, a balul sikerült lovaglás ellenére szép emlékeket őrzök róla" - emlékezett vissza.

Az Eb kedden az egynemű váltókkal kezdődik, majd szerdától az egyéni versenyek selejtezője és elődöntője zajlik, vasárnap lesz a két döntő, 19-én, hétfőn pedig a vegyes váltó.

Helyi hírekSzékesfehérvárÖttusa Eb