2024.03.29, Péntek
Öttusa Eb - Száztíz fölötti nevezés a székesfehérvári kontinensviadalra
Fotó: szekesfehervar.hu

Öttusa Eb - Száztíz fölötti nevezés a székesfehérvári kontinensviadalra

MTI

2022.09.07. 15:55

Jelen állás szerint 61 férfi és 53 női versenyző vesz részt a jövő heti, székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Hirdetés

A hazai szövetség tájékoztatása szerint 21 nemzet öttusázói küzdenek majd a különböző számokban, az egyéni és egyben csapatversenyben 50, illetve 46 öttusázó indul. A magyar színeket ebben a két számban hat-hat versenyző képviseli. Hagyományosan egy nemzetből csak négy-négy öttusázó nevezhető ide, de az oroszok és fehéroroszok távolmaradása miatt kisebb lenne a mezőny, ezért járult hozzá az európai szövetség a létszámemeléshez, mellyel a nevezési lista alapján a magyarok mellett az olaszok, a lengyelek és az ukránok is élnek. Megkötés ugyanakkor, hogy az elődöntőbe legfeljebb négy versenyző juthat be nemenként és nemzetenként.

Magyar részről egyéniben Bereczki Richárd, Bőhm Csaba, Demeter Bence, Marosi Ádám, Regős Gergely, Szép Balázs, illetve Barta Luca, Erdős Rita, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Réti Kamilla, Simon Sarolta szerepel, férfi váltóban Gyurka Márk Manó és Tamás József, nőiben Alekszejev Tamara és Bauer Blanka indul, a vegyes váltó pedig az egyéni eredményesség alapján áll majd össze.

Az Eb kedden az egynemű váltókkal kezdődik, majd szerdától az egyéni versenyek selejtezője és elődöntője zajlik, vasárnap lesz a két döntő, 19-én hétfőn pedig a vegyes váltóval zárul az Eb.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárÖttusa Eb