2024.04.18, Csütörtök
Négy magyar került a székesfehérvári Öttusa Eb férfi verseny elődöntőjébe
Fotó: szekesfehervar.hu

Négy magyar került a székesfehérvári Öttusa Eb férfi verseny elődöntőjébe

MTI

2022.09.15. 18:00

A hazaiak közül négyen - Demeter Bence, Bőhm Csaba, Bereczki Richárd és Szép Balázs - szerepelhetnek majd a férfi verseny elődöntőjében a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Hirdetés

Az 59 fős mezőny két csoportban küzdött a csütörtöki selejtezőben, mindegyikből az első 15 ért automatikusan elődöntőt, további hat versenyző pedig pontszáma alapján került a legjobb 36 közé.

Az A csoportban Demeter a vívást megnyerte, majd a 200 méteres úszásban hatodik lett, ezzel az élen állt a kombinált szám előtt, melynek végén elsőként ért célba. A vele és Széppel együtt júliusban csapatban vb-ezüstérmes Bőhm az első számban hetedik, majd a medencében negyedik volt, ennek eredményként a hatodik pozícióból kezdhette meg a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futást, és Demeterre felzárkózva második lett. A mezőnynek ebben a felében szereplő harmadik magyar, Regős Gergely 14. volt a záróverseny előtt, és bár a harmadik helyre fel tudott jönni, befejezte szereplését, mivel csoportonként egy nemzetből csak két versenyző juthatott tovább.

A B csoportban a kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai bronzérmes Marosi Ádám "alapozott" a legjobban a hazaiak közül harmadik legjobb úszásával és nyolcadik helyet érő vívásával. A lövészetes futásnak a negyedik pozícióból vágott neki, végül hatodik lett, mégis búcsúzni kényszerült, mert a magyarok közül csak a harmadik legjobb lett.

Az idei vb-n egyéniben harmadik Szép 12. volt két szám után, Bereczki Richárd pedig 16., végül utóbbi a negyedik, előbbi az ötödik helyen futott a célba.

A fehéroroszok és oroszok távolmaradása miatt nyílt ezúttal lehetőség arra, hogy a szokásos négynél több, akár hat öttusázó is indulhatott egy-egy nemzetből, de azzal a megkötéssel, hogy már az elődöntőbe is legfeljebb négy - csoportonként két-két - versenyző juthatott be országonként.

Pénteken a női elődöntőt, illetve a férfi elődöntősök körvívását rendezik.

Helyi hírekSzékesfehérvársportÖttusa Eb