2022.08.12, Péntek
Készen áll a Mol Fehérvár csapata a kupameccsre
facebook.com/molfehervarfc

Készen áll a Mol Fehérvár csapata a kupameccsre

MTI

2022.07.20. 17:02

Az edző szerint készek felvenni a harcot az azeri csapat ellen.

Hirdetés

A labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában érdekelt MOL Fehérvár FC vezetőedzője, Michael Boris szerint csapata készen áll az azeri Gabala SC elleni párharc csütörtöki első találkozójára.

A mérkőzést megelőző szerdai sajtótájékoztatón a német tréner azt mondta, ellenfelük fizikálisan erős, jól felkészült együttes, amely veszélyes a pontrúgásoknál. Kijelentette, hogy készek felvenni velük a harcot.

A szezont megelőző másfél hónapos felkészülésről elmondta, hogy az első három hét kemény erőnléti edzései után az ausztriai edzőtáborban sokat dolgoztak a taktikán. Ezen időszak alatt sokat erősödött a csapatszellem - tette hozzá.

Fiola Attila, az együttes válogatott hátvédje nehéz összecsapásra számít, mert mint kiemelte, nemzetközi viszonylatban ma már nincs könnyű tétmérkőzés. Jelezte, hogy védekező csapatra számítanak, szeretnének sokat kezdeményezve minél több helyzetet kialakítani és előnyt kiharcolni a visszavágóra.

Michael Boris elmondta, hogy a szakmai stáb és a játékosok közös döntése értelmében egy "csapatkapitány-csoport" alakult: az együttes új csapatkapitánya Fiola Attila lett, helyettese Stopira és Rúben Pinto lesz.

A MOL Fehérvár csütörtökön 19 órától fogadja az azeri Gabala SC-t a MOL Aréna Sóstóban a Konferencia-liga selejtezőjének második körében. A visszavágót egy hét múlva rendezik Azerbajdzsánban, a továbbjutó csapatra a moldovai Petrocub Hincesti vagy az albán KF Laci vár.

A székesfehérvári gárdának három párharcot kellene nyernie a csoportkörbe jutáshoz.

Helyi hírekSzékesfehérvárMOL Fehérvár FC