2024.04.20, Szombat
Székesfehérváron is várja az érdeklődőket a MÁV a Múzeumok éjszakáján
facebook.com/mavcsoport

Székesfehérváron is várja az érdeklődőket a MÁV a Múzeumok éjszakáján

MTI

2022.06.23. 13:06

Országszerte több mint húsz helyszínen lehet megnézni a vasúttársaság rendezvényeit.

Hirdetés

Idén 15 település több mint 20 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Június 25-én többek között Székesfehérváron, Szolnokon, Nagykanizsán, Szentesen, Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Debrecenben és Budapesten várják az érdeklődőket számos programmal, köztük vasúttörténeti kiállításokkal, épületbejárásokkal és műhelylátogatásokkal a vasutasok - közölte a MÁV-csoport szerdán.

Székesfehérváron, a MÁV VAGON területi központjában a látogatók megismerhetik a 130 éves múltra visszatekintő vasúti javítóüzem működését, a vasúti járműjavítás és járműalkatrészek gyártását, valamint betekintést nyerhetnek egy tradicionális vasúti kovácsműhely munkájába is.

A szolnoki vasútállomáson vasúttörténeti kiállítást tekinthetnek meg a látogatók Szolnoki Vasúti Almárium címmel, az emeleti látogatóközpontban pedig a "Szolnok és a vasút kapcsolatának mementói" című állandó vasúttörténeti szakkiállítás várja az érdeklődőket.    

A MÁV VAGON területi központjában az érdeklődők betekintést nyerhetnek a 166 éves múltra visszatekintő járműjavító telephely működésébe és eldugott érdekességeit is felfedezhetik, emellett bepillanthatnak az IC+ kocsik összeszerelésébe, és megtekinthetik a régi, üzemen kívüli kovácsműhelyt is.

A nagykanizsai vasúti műhelyben egy vezetett séta során a látogatók megismerhetik a műhely történetét, majd számos érdekességet, köztük a 20 méteres fordítókorongot, a kapcsolódó sugárvágányokat, a mozdonyjavító álláshelyeket, a darukat, a kerékpársüllyesztőt és a gőzmozdonyjavítás berendezéseit is megtekinthetik.

Helyi hírekSzékesfehérvárMÁVMúzeumok Éjszakája