2022.06.27, Hétfő
Jégkorong Bajnokok Ligája - A címvédővel is találkozik a Hydro Fehérvár AV19
facebook.com/FehervarAV19

Jégkorong Bajnokok Ligája - A címvédővel is találkozik a Hydro Fehérvár AV19

MTI

2022.05.27. 10:35

25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

Hirdetés

A Hydro Fehérvár AV19 a címvédő svéd Röglével, valamint a szintén esélyesek közé sorolt svájci Zürich Lions csapatával és a lengyel GKS Katowicével került egy csoportba a férfi jégkorong Bajnokok Ligája (CHL) szerdai, tamperei sorsolásán.

"Nagyon örülök a sorsolásnak, igazi nagycsapatok érkeznek majd hozzánk, és mi is utazunk hozzájuk. Nagy kihívás és jó versengés lesz a számunkra a sorozat. A címvédő Röglében és a Zürichben sztárok játszanak, a Katowice a lengyel bajnok. A svájciak már tudják, mi vár rájuk Fehérváron, hiszen a 2006-os Kontinentális Kupa négyes döntőjében már láttuk őket vendégül" - mondta az MTI-nek Szélig Viktor, a Volán általános igazgatója.

A 32 résztvevő csapatot négy kalapból nyolc, négycsapatos csoportra osztották az elit világbajnokság fő helyszínén. Az első kalapban a ligatulajdonos bajnokságok bajnokcsapatai, valamint a legmagasabban jegyzett második helyezett együttesek kerültek, a második és a harmadik kalapba a bajnokságok többi résztvevője a saját pontvadászatban való szereplés sorrendjében. A negyedik kalapba a Kontinentális-Kupa győztese, valamint a "kihívó ligák" bajnokai kerültek. A Fehérvár nem kerülhetett össze a vele azonos kalapban lévőkön túl az osztrák liga másik két reprezentásával, a Red Bull Salzburggal és a Villachhal.

A székesfehérvári együttes azzal biztosította helyét az elitsorozatban, hogy az osztrák ligában az alapszakaszban a harmadik helyen végzett, később aztán döntős volt. A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

Minden csoportból a két legjobb jut a nyolcaddöntőbe.

Helyi hírekSzékesfehérvárHydro Fehérvár AV19Bajnokok Ligája