2022.06.27, Hétfő
Bringázz Fehérvár! Újabb kerékpáros találkozót szerveznek
Fotó: szekesfehervar.hu

Bringázz Fehérvár! Újabb kerékpáros találkozót szerveznek

szekesfehervar.hu

2022.05.19. 09:25

Aktív biciklis összejövetelre hívja a szervezet a lakosságot május 21. szombatra, körbejárják a várost.

Hirdetés

Az elmúlt napokban két nagy kerékpáros verseny mutatta meg, hogy Székesfehérvár is kerékpáros város. A szervezők szerint itt az alkalom megmutatni, hogy nem csak szurkolni tud a város, hanem aktívan kerékpározni is. Május 21-én 14.00 órától nagy biciklis találkozót hirdetnek a palotavárosi horgásztavak melletti kresz- és pumpapályákhoz – olvasható Székesfehérvár honlapján.

A közösség arra biztat, menjen mindenki beszélgetni, egymás biciklijét megcsodálni, egy kicsit versenyezni és végül: 16.00 órától indul a nagy felvonulás. Rendőri felvezetéssel, biztonságosan járják körbe a várost. Olyan helyeken, úgy is lehet biciklizni majd, ahol egyszerű kerékpárosként soha. A felvonulás célja felhívni a figyelmet a kerékpárutak fontosságára.

Szeretnék elérni, hogy készítsenek átvezetést a Prohászka-Horvát kereszteződésben és a megszüntetett Horvát-Deák körforgalomban, valamint adjanak a hivatalok teret az úttesten, hogy járműként szabályosan, biztonságosan vehessenek részt a forgalomban kerékpárral is. Szűnjenek meg városunk úthálózatain az olyan szakaszok, amelyeknél jelenleg kerékpáros közlekedés számára használható alternatíva nélkül megszűnik a kapcsolat 1-1 kerékpározható hálózati elem között.

A felhívásban kiemelték: értékelik, hogy a városban évek óta a hálózatosítás mentén folynak a fejlesztések és ezen szakaszok néhány év múlva kerékpározhatók lesznek és összekötnek majd kerékpáros fő tengelyeket.

Helyi hírekSzékesfehérvárBringázz Székesfehérvárkerékpáros túra