2024.03.28, Csütörtök
Történelmi játék és Aranybulla Piknik vasárnap Székesfehérváron
Fotó: szekesfehervar.hu

Történelmi játék és Aranybulla Piknik vasárnap Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2022.04.23. 11:30

Az Aranybulla Emlékév kiemelkedő közösségi napja lesz április 24-én.

Hirdetés

Székesfehérvár Önkormányzata tavaly decemberben hirdette meg a 2022-es Aranybulla Emlékévet, melynek kiemelkedő közösségi napja lesz április 24-e, vasárnap. Ezen a napon a Vörösmarty Teátrumban mutatják be a Székesfehérvári Balett Színház 1222 című összművészeti történelmi produkcióját, a Városház téren pedig az Aranybulla Piknik zajlik majd.

Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere hangsúlyozta: a város közösségének legutóbb a 2013-as Szent István Emlékévben volt hasonlóan nagyszabású, közösségi ünnepi éve. A városvezetés célja, hogy az Aranybulla Emlékévet Székesfehérvár minden polgára magáénak érezze, és közösen éljük meg a rendezvények adta ünnepet.

1222 címmel összművészeti történelmi produkció készül, amely olyan jelentős társulatok művészeit vonultatja fel, mint a Vörösmarty Színház, a produkciót létrehozó Székesfehérvári Balett Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyesület, valamint a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus. A fenti intézmények, illetve társulatok mellett egy szcenírozott installációval képviselteti magát a Szent István Király Múzeum is. A zenés történelmi játékot április 24-én, vasárnap 15.00 és 19.00 órakor mutatják be a Vörösmarty Színházban. Jegyeket jelképes áron, 500 forintért vásárolhatnak a nézők a színház jegypénztárában (Székesfehérvár, Fő utca 8.), valamint a jegy.hu oldalon.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárAranybulla Emlékév 2022