2024.04.24, Szerda
Szombaton nyit a Sóstó Vadvédelmi Központ és Közösségi Ház
Bácskai Gergely/szekesfehervar.hu

Szombaton nyit a Sóstó Vadvédelmi Központ és Közösségi Ház

szekesfehervar.hu

2022.04.22. 15:42

A közönségnapon bejárás és solymászbemutató is lesz.

Hirdetés

Nagyszabású és látványos közönségnappal nyitja meg kapuit április 23-án, szombaton 10.00 órakor a Sóstó Vadvédelmi Központ és Közösségi Ház. A létesítményben lesz többek között ökojátszótér, solymászbemutató és vetített képes előadás a méhekről. Az érdeklődők vezetett bejáráson ismerhetik meg a Központot és annak tevékenységét. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

A Sóstó Vadvédelmi Központ és Közösségi Ház a Sárkeresztúri út mellett, a Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujától néhány lépésnyire található. A központ feladata egyrészt a gyógyítás, másrészt a szemléletformálás, az állat- és természetvédelmi ismeretterjesztés.

A Központban a vadon élő sérült, beteg állatok – védett és fokozottan védett emlős, hüllő és madárfajok – ellátását, gyógyítását végzik a legmodernebb orvostechnológiai berendezésekkel felszerelt műtőkben, vizsgálókban. A frissen operált állatokat öt gondozóhelyiségben ápolják majd, a lábadozó páciensek, illetve a gondozók által felnevelt fiókák pedig a kinti röpdékbe kerülnek át, ahol megerősödhetnek, felkészülhetnek a szabad életre, hogy aztán egészégesen visszaengedjék őket a természetbe.

 

A parkban 4 nagy és 16 kisebb röpde mellett gólyaudvar is található, így a Központ lehetőséget teremt arra is, hogy a gyógyult, de maradandó károsodást szenvedett állatok életük végéig itt maradhassanak.

A Központ nagy része nyitott és látogatható lesz, már most is nagy az érdeklődés. Három pácienst már ápolnak, jelenleg egy csóka, egy kócsag és egy cinege gyógyul a létesítményben. Szombatig érkezik a fővárosból két nagy réti sas, és várnak még vízi madarakat is.

A részletes program a szekesfehervar.hu oldalon található.

Helyi hírekSzékesfehérvárSóstó Vadvédelmi Központ és Közösségi Ház