2024.04.25, Csütörtök
Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat
Fotó: dunaujvaros.hu

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat

dunaujvaros.hu

2022.04.24. 10:00

A rangos önkormányzati díjat a város területén dolgozó hivatásos állományú rendőrök, hivatásos tűzoltók és azon személyek érdemlik ki, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

Hirdetés

A csütörtöki közgyűlésen átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat. Az elismerést az idei évben Gyöngyösi László Tivadar rendőr alezredes, Szemler Zoltán tűzoltó őrnagy és Balázs Péter dandártábornok vehették át. Posztumusz elismerésben részesült Szloboda György, a Táborállási Polgárőrség alapító tagja, elnöke.

A közgyűlés korábbi döntése szerint posztumusz elismerésben részesült Szloboda György, a Táborállási Polgárőrség alapító tagja, elnöke.

A díjra jelölték Gyöngyösi László Tivadar rendőr alezredest, aki 1993-ban került a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgáló Alosztály állományába, mint vizsgáló tiszthelyettes.

A város tűzvédelméért végzett magas szintű szolgálatteljesítésének és példaértékű hivatástudatának elismeréseként díjazták Szemler Zoltán tűzoltó őrnagyot is, aki  2010-ben került a Sárbogárdi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába beosztott tűzoltóként. Tudását folyamatosan gyarapította, szorgalmának köszönhetően 2012-ben szolgálatparancsnoki beosztásba nevezték ki. 2020. szeptember óta a Kirendeltség Hatósági Osztályának osztályvezetője.

A díjra jelölést kapott Balázs Péter dandártábornok, aki 1985-ben kezdte meg büntetés-végrehajtási pályafutását. A Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően igencsak gazdag szakmai életutat járt be, amely példaértékű: teljesített szolgálatot például a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnok-helyettesi beosztásában vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kiemelt főreferensi beosztásában.

A díjak átadása után Orosz Csaba a Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke köszöntötte a díjazottakat, és kiemelte: az elmúlt évek veszélyei, mint például a világjárvány vagy a szomszédunkban dúló véres háború mind-mind meggyengítették biztonságérzetünket, így még hálásabbak lehetünk azoknak az embereknek, akik a biztonságunkért dolgoznak nap mint nap. 

 

További méltatások és részletek a dunaujvaros.hu oldalon olvashatók.

Helyi hírekDunaújvárosDunaújváros Közbiztonságáért díj