2024.03.29, Péntek
Lépj fel! 2.0 – Ifjúsági nap a NIT-ben
Fotó: Bácskai Gergely/szekesfehervar.hu

Lépj fel! 2.0 – Ifjúsági nap a NIT-ben

szekesfehervar.hu

2022.03.12. 10:00

A cél egy erős ifjúsági kör kialakítása.

Hirdetés

Lépj fel! 2.0 – Fejér Megye címmel ifjúsági napot szervezett csütörtökön a Nemzeti Ifjúsági Tanács a Titkok Házában. A résztvevő diákok elsősorban a kommunikáció, az érdekképviselet és a konfliktuskezelés területén fejleszthették tudásukat.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy olyan platformokat alakítson ki a fiatalok számára, ahol célba érnek az üzenetek és közös érdekek születnek. Céljuk, hogy egy olyan erős Ifjúsági Kör alakuljon ki Fejér megyében is, mely a fiatalok valós érdekképviseleti tevékenységét el tudja látni. Az Ifjúsági Körök célja, hogy közösen mozdítsák elő a fiatalok érdekképviseletét, és elindítsák a fiatalok és döntéshozók közötti hatékony párbeszédet.

A rendezvény megnyitóján Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke elmondta, hogy a NIT a legnagyobb magyar ifjúsági szervezeteket tömöríti, jelenleg 105 tagszervezettel rendelkeznek az ország minden részéből, Kisvárdától Szentgotthárdig. Alapítványokkal, civil szervezetekkel dolgoznak együtt, ezeknek a szervezeteknek az egyeztető fóruma a NIT, az ő érdekeiket közvetítik a kormányzat felé.  

A „Lépj fel!” programsorozat Ifjúsági Napja a résztvevők aktivizálását célozta meg egy kötetlen, fejlesztő nap keretében.

Sebestyén Zsófia, a NIT Fejér megyei delegáltja, az ifjúsági napon kiemelte, hogy céljuk a helyi fiatalok aktivizálása és fejlesztése a kommunikáció terén. A nap programjáról szólva elmondta, hogy a diákok elsőként a kerekasztal beszélgetés vendégeitől módszereket, alapelveket sajátíthatnak el, majd a word café csoportmunkában kommunikációs és konfliktuskezelési stratégiákat tanulhatnak. Hozzátette, hogy a trénerek segítségével pedig izgalmas tréning gyakorlatokon is szerveztek, ami segíti a diákokat abban, hogy jobban eligazodjanak a kapcsolatok világában.

Helyi hírekSzékesfehérvárifjúságközösség