2024.04.19, Péntek
Kiemelkedően szerepelt a Tóvárosi suli csapata a diákolimpián
Fotó: szekesfehervar.hu

Kiemelkedően szerepelt a Tóvárosi suli csapata a diákolimpián

szekesfehervar.hu

2022.03.07. 15:23

A Jászberényben tartott országos döntőn 160 csapatból negyedikek lettek.

Hirdetés

Jászberényben rendezték szombaton a Játékos Sportverseny Diákolimpia Országos Döntőjét. A fináléba nyolc csapat jutott, akik Kiskunhalast, Szegedet, Székesfehérvárt, Egert, Jászberényt, Törökbálintot, Szombathelyt és Balatonalmádit képviselték. Az országos megmérettetésen a megyei és az országos elődöntő szép eredményei alapján a Tóvárosi Általános Iskola képviselte Székesfehérvárt, a diákok most a negyedikek lettek.

 

A Tóvárosi csapatának felkészítő tanárai Bacsi Mihály és Janus-Winkler Ágnes voltak. A csapat tagjai: Bencsik Lili Ida, Forró Máté, Forró Zsombor, Harai Bálint, Helt Mattia Levente, Horváth Hunor, Horváth Kende, Jáksó Csilla, Keller Máté, Kovács Boglárka, Mészáros Vilmos, Reznyák Zselyke, Schreiber Zóra, Szabó-Sipos Ákos, Szalai Blanka, Végh Lilien, Weisz Emma, Zsigmond Elza. Tartalékok: Fehér Máté Alex, Nagy Anna Léna, Somogyi Kevin Milán, Vasi Sára, Verebélyi Lukács

A csapat közel fél éves munka gyümölcsét aratta le. Az utóbbi hónapokban napi szinten másfél órát gyakorolva készültek a gyerekek a versenyekre. A fehérvári gyerekek mintegy 160 iskola csapata közül a negyedik helyezést érték el, mindössze három ponttal lemaradva a bronzéremről. Két éve 7. az akkori 2., 3. és 4. osztályosokból álló csapat hetedik lett az országos döntőn.

A gyerekeknek 20 játékot állított össze az MDSZ Diákolimpiai Bizottsága. Sajnos a járványhelyzet miatt rendhagyó volt az idei verseny, mert a szokásosnál kevesebben jelentkeztek: kétszáz iskola helyett most százhatvan oktatási intézmény csapata vett rész a játékos sportversenyen. Közülük érte el a nagyon szép negyedik helyezést a Tóvárosi Általános Iskola csapata.

Helyi hírekSzékesfehérvárDiákolimpiaTóvárosi Általános Iskola