2024.04.25, Csütörtök
Dupla kapacitás az áramellátásban Fehérvár déli részén
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Dupla kapacitás az áramellátásban Fehérvár déli részén

szekesfehervar.hu

2022.03.24. 15:04

A bővítés által nőtt az ellátásbiztonság is, egy esetleges üzemzavar kevesebb gondot jelent majd a térség és a környező települések lakóinak, vállalkozásainak.

Hirdetés

Bemutatták az E.ON Hungária Csoport Börgöndi úti alállomásának fejlesztéseit. Az 500 millió forintos beruházás a városban két ipari parkot lát el energiával.

A most bővített alállomásnak Székesfehérvár déli területe mellett jelentős szerepe lesz a Velencei-tó, illetve a megye déli részének áramellátásában is. Ebben a régióban az energiaigények növekedése, illetve a napelemes rendszerek nagyarányú bővülése jellemző. A most elkészült fejlesztés a megújuló energiatermelés, így a napelemes rendszerekből érkező visszatáplálás fogadására is megfelelő hálózati feltételeket teremt.

„A jövő energiahálózatának építése mellett köteleztük el magunkat. Ez a célkitűzés csak nagyarányú és folyamatos hálózatfejlesztéssel valósítható meg, amelyben a legújabb technológiákat és eljárásokat is alkalmazzuk. A Danube Ingrid programmal egy zöld termelésre lehetőséget kínáló és az aktív fogyasztókra fókuszáló, modern és hatékony hálózatot hozunk létre. Székesfehérváron számos városi és ipari bővítési és fejlesztési tervhez kapcsolódunk beruházásunkkal, az alapot teremtve meg ezek megvalósítására.” – mondta Béres József, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.

A város déli területén, melynek áramellátását a fejlesztés révén megnövelt kapacitásokkal és fokozott ellátásbiztonsággal biztosítja az E.ON, az Önkormányzat egy új, a fenntarthatóság jegyében épülő városrész kialakítását tervezi.  Ennek energetikai előkészítésében, a fejlesztési igények és lehetőségek felmérésében, a fenntartható zöld megoldások optimális, koncepciószintű kialakításában az E.ON is részt vállal, az erről szóló együttműködési megállapodást az elmúlt év októberében írta alá dr. Cser-Palkovics András polgármester és Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.  

 

További részletek a szekesfehervar.hu cikkében olvashatók.

Helyi hírekSzékesfehérváráramellátásenergetikai korszerűsítés