2024.03.29, Péntek
A rosszidő miatt eltolják egy héttel a Fehérvári Halünnepet
Fotó: szekesfehervar.hu

A rosszidő miatt eltolják egy héttel a Fehérvári Halünnepet

szekesfehervar.hu

2022.03.29. 18:34

A város népszerű gasztronómiai eseményét április 9-én rendezik meg.

Hirdetés

A kedvezőtlen időjárás miatt egy héttel később, április 9-én rendezik meg a VIII. Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. A város egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye horgászversenyt, főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínál a VIII. Fehérvári Halünnep április 9-én, szombaton. A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy együttes lesz.

A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló, egyre népszerűbb programot az utóbbi években 6–8 ezer ember látogatta alkalmanként.

A nap hagyományosan a Hofesz évadnyitó egyéni horgászversenyével indul, erre március 25-ig lehetett jelentkezni felnőtt, női és ifi kategóriában, a regisztrálók fenekezős vagy úszós módszerrel próbálkozhatnak.

Főzőversenyt is rendeznek, amelyre március 31-ig nevezhetnek az érdeklődők a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában – a résztvevők halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére. A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. Az elkészült ételeket a zsűri folyamatosan értékeli, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák.

 

Az eredetileg meghirdetett színpadi és kísérőprogramot igyekeznek tartani a szervezők, de ebben még lehetnek kisebb változások, érdemes figyelemmel kísérni a Fehérvári Halünneppel kapcsolatos részletes információkat a www.fehervariprogram.hu oldalon és a rendezvény hivatalos közösségi oldalán: www.facebook.com/fehervarihalunnep

Helyi hírekSzékesfehérvárFehérvári Halünnepgasztronómia