2024.03.29, Péntek
13 oklevelet szereztek a székesfehérváriak az ODT döntőjén
Fotó: szekesfehervar.hu

13 oklevelet szereztek a székesfehérváriak az ODT döntőjén

szekesfehervar.hu

2022.03.21. 17:38

Mind a négy versenyző csoport nyert valamilyen díjat. A Szabad Színház két utánpótlás csoportja összesen kilencet.

Hirdetés

A hétvégén Abán megrendezett Országos Diákszínjátszó Találkozó regionális döntőjén négy fehérvári csoport is versenyzett, és mind a négy díjat is nyert.

A Szabad Színház két utánpótlás csoportja, a Vasvári Színpad, valamint a Hang-Szín- Tér Művészeti Iskolával partnerségben működtetett Prikulics Bázis csoport összesen 9 oklevelet szerzett, rendezői, látvány és színészi kategóriákban. A Teleki Blanka Gimnázium TEDI csoportja, és a Kodolányi Gimnázium Kodócska csoportja is egy-egy ezüstminősítéssel, és egy – egy különdíjjal tért haza.

Rendezői díjat kapott a Vasvári Színpad Válás Veronában című produkciójáért Csizmadia Máté, Kutassy Bálint és Bencze Zoltán. Ez a trió azért különleges, mert ők mindannyian a Szabad Színház utánpótlás csoportjában kezdtek, hét éve. A folytonosság, a művészi fejlesztés, fejlődés különleges példáját mutatják avval, hogy ma már nemcsak játszanak, hanem rendeznek is. Színészi díjat kapott Gergely Emma - Júlia alakításáért - és a legjobb látványnak járó díjat is a vasvárisok, Válás Veronában című előadása kapta.

Bence Zoltán a Prikulics Bázis csoport Hullám című produkciójában nyújtott alakításáért, míg Farkas Angéla és Török Laura, a Válás Verónában című vasváris darabban megformált szerepért kaptak színészi díjakat. Mindkét előadás ezüst minősítést kapott a Golden Dániel és Lajos Sándor alkotta zsűritől.

 

További részletek a szekesfehervar.hu cikkében.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárOrszágos Diákszínjátszó Találkozószínház