2024.04.20, Szombat
Nyáron kezdődik a Kodolányi Gimnázium felújítása
Simon Erika/szekesfehervar.hu

Nyáron kezdődik a Kodolányi Gimnázium felújítása

szekesfehervar.hu

2022.02.22. 11:14

Első lépés a nyílásszárók cseréje, valamint megújul az Ybl iskola-épület is.

Hirdetés

Mintegy 3,5 milliárd forintból teljesen megújul a Kodolányi János Gimnázium Székesfehérváron. Az intézmény melletti Ybl iskola-épület is menthető, melyet szintén felújítanak, hogy a gimnázium használhassa azt.

A két épület rekonstrukciójára így összesen 4,5 milliárdot költenek, ezen felül eszközbeszerzésre is sor kerül – jelentették be a tanári kar számára szervezett találkozón, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester tájékoztatta a Kodolányi pedagógusait.

A város számláján már rendelkezésre áll a szükséges összeg, melyből 3,5 milliárdot költenek a Kodolányi felújítására. Közben realizálódott, hogy a szomszédos Ybl iskola kétszintes épülete statikailag menthető, ennek felújítása további 1 milliárd forintba kerül, az intézményt a Gimnázium fogja használni. Így a két épület renoválásárára összesen 4,5 milliárd forintot költenek, ami igen jelentős. Mindezeken felül lesz forrás eszközbeszerzésre is.

A városvezető arról is tájékoztatott, hogy nem egyszerre, hanem ütemezetten végzik a munkálatokat, részben bentlakással, azaz a tanítás mellett. Az intézménnyel erről folyamatosan egyeztetni fognak.

A konkrét ütemezést Mészáros Attila alpolgármester ismertette.

A munkát a nyílászárók cseréjével kezdik, a közbeszerzési ajánlattétel határideje február 28., ezt követően március-áprilisban dönthetnek a kivitelezőről, a szerződéskötést követően májusban adhatják át a munkaterületet. A kivitelezés 6 hónap, azaz november-decemberre befejeződhetnek az ablak- és ajtócserék.

Ezt követően a két épületben lesz energetikai korszerűsítés, teljes gépészeti és világítási rendszer felújítás, villamoshálózati és gyengeáramú korszerűsítés, illetve teljes építészeti rekonstrukció, beleértve a burkolatokat, falfestést… stb. Felújítják az Ybl épületének főzőkonyháját és a tornatermeket, az öltözőket is, továbbá az udvaron készül egy új, multifunkcionális sportpálya.

A tervek elkészítéséhez körülbelül fél év kell, jövő év elején írják ki a közbeszerzést, 2023 május-júniusban dönthetnek a kivitelezőről.

Részletek a szekesfehervar.hu cikkében.

Helyi hírekSzékesfehérvárKodolányiiskolafelújítás