2024.03.29, Péntek
A tizennyolcadik babát ringatja hamarosan Székesfehérvár vándorbölcsője
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

A tizennyolcadik babát ringatja hamarosan Székesfehérvár vándorbölcsője

szekesfehervar.hu

2022.02.19. 10:00

Újabb családhoz került a bölcső, amelyet a SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet adott át.

Hirdetés

A Horváth család márciusban születő negyedik gyermekét ringatja majd Székesfehérvár vándorbölcsője. Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület elnöke, valamint Deák Lajosné önkormányzati képviselő csütörtökön a Hiemer-házban adta át a bölcsőt az édesanyának. Az eseményen a Házasság hete alkalmából meghirdetett játék eredményhirdetésére is sor került – olvasható a szekesfehervar.hu oldalon.

 A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet – a Házasság hetéhez kapcsolódóan – tizennyolcadik alkalommal adta át Székesfehérvár vándorbölcsőjét, amelyre január végén hirdetett pályázatot.

Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület elnöke elmondta, a Házasság hetéhez kötődően ez egy fontos figyelemfelhívás, mert a párkapcsolatok megerősítő része az is, ha gyermek születik. Ez mindenképpen jól tükrözi a házasság és a gyermekvállalás fontosságát. A vándorbölcsőre egy évben kétszer ír ki pályázatot az egyesület, amelyet a civil szervezet honlapján is megtalálnak az érdeklődők.

A vándorbölcső nemcsak a mindennapokban jelent segítséget az édesanyának az újszülött érkezését követően, hanem jelképe annak, hogy a család negyedik gyermekét is Székesfehérvár polgáraként köszönthetik majd. Az önkormányzati képviselő hozzátette, örömteli, hogy Székesfehérváron az elmúlt években nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma.

A SZÉNA Egyesület – a Házasság hetéhez kapcsolódóan – egy játékot is meghirdetett. Résztvevővé válhatott bárki, aki a Házasság hetét megelőzően randevúra hívta párját. A feladat teljesítéséről egy fotót, 2-3 mondatos élménybeszámolót kellett elküldeni, valamint azt, hogy hány éve élnek kapcsolatban a jelentkezők. A SZÉNA Egyesület a szerencsére bízta a döntést: sorsolással három pár nyert nagyértékű nyereményt.

Helyi hírekSzékesfehérvárHázasság Hete