2022.01.23, Vasárnap
Januárban Fehérváron is tartanak oltási akciónapokat
MTI/Vasvári Tamás

Januárban Fehérváron is tartanak oltási akciónapokat

szekesfehervar.hu

2022.01.06. 16:58

Itt elég a helyszíni regisztráció, nem kell előzetes bejelentkezés. Az akciónap azonban nem vonatkozik az 5-11 éves korosztályra, őket továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehet oltatni.

Hirdetés

Az eddigi oltási napok sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban ismét oltási akciónapokat indítanak a kórházi és a járásközponti oltópontokon, valamint a megadott hétvégéken a háziorvosi rendelőkben is. A fehérvári háziorvosok oltási időpontjai letölthetők a szekesfehervar.hu oldalról.

A lakosság körében korábban már népszerű oltási akciónapokon lehetőség lesz akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltás beadatására is. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltásait. Az akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül, mindössze helyszíni regisztrációval lehet részt venni.

Fontos megjegyezni, hogy az oltási akció csak a 12 éven feletti lakosságra vonatkozik. Az 5-11 éves korosztály oltása továbbra is csak időpontfoglalással lehetséges.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ valamennyi háziorvosi szolgáltató részére elrendelte – alapellátási tevékenysége keretében – a COVID-19 betegség elleni oltóanyaggal történő oltási kötelezettség teljesítését 2022. január 1-je és január 31-e között legalább egy hétvégén.

Helyi hírekSzékesfehérvárvédőoltás