2024.04.29, Hétfő
Április közepére elkészül az Öreghegyi Közösségi Ház
Fotó: szekesfehervar.hu

Április közepére elkészül az Öreghegyi Közösségi Ház

szekesfehervar.hu

2022.01.08. 10:00

A felújítás miatt az állandó csoportok április közepéig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) más művelődési házaiban és közösségi tereiben működnek.

Hirdetés

Az Öreghegyi Közösségi Ház felújítás miatt várhatóan április 15-ig zárva tart. A ház állandó csoportjai ideiglenesen a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) más művelődési házaiban és közösségi tereiben működnek – írja a szekesfehervar.hu.

A Fanta-villa néven is ismert épület mintegy 70 éve az Öreghegy kulturális központja. A házban az utóbbi időben komolyabb, átfogó felújítás nem történt, mindössze a szükséges mértékű karbantartási, állagmegóvási munkálatokat végezték el. Ennek következtében az egyes padló- és falburkolatok elhasználódtak, esztétikailag leromlott az állapotuk, a villamos hálózat pedig nem elégíti ki a mai igényeket.

A mostani felújítás keretében az épület földszintjének teljes villamos hálózata megújul, a földszinti férfimosdó és büfé komplett gépészeti és építészeti átalakításon megy keresztül, valamint megújul a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is.

Az SZKKK célja, hogy közösségi házai, terei megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Az intézmény fontosnak tartja, hogy az Öreghegyi Közösségi Ház látogatói, az ott működő egyesületek, csoportok, közösségek modern rendszerekkel felszerelt, élhető, szép környezetben élvezhessék a programokat, illetve folytathassák tevékenységüket. A felújítási munkálatok várhatóan 2022. április 15-ig tartanak, erre az időszakra az SZKKK vezetése igyekszik minden saját művelődő közösségének helyszínt találni a közösségi együttlétre.

Helyi hírekSzékesfehérvárÖreghegyi Közöségi Házépületfelújítás