2024.04.26, Péntek
„Vigyázó kéz” – első karácsony a gyermekotthonon kívül
szekesfehervar.hu

„Vigyázó kéz” – első karácsony a gyermekotthonon kívül

szekesfehervar.hu

2021.12.20. 16:38

A Gyermekvédelmi Egyesület nem hagyja magára a fiatal felnőttek otthonába újonnan került nagykorúakat.

Hirdetés

Fiatal felnőttek bentlakásos otthonában látogattak meg nemrégiben odaköltöző, volt állami gondozott fiatalokat a "Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület dolgozói – írja a szekesfehervar.hu.  A fiatalok karácsony előtt pár nappal már nagyon várták a találkozást, hiszen gyerekkoruktól ismerik egymást. Az egyesület személyre szóló csomagokat vitt, amiket nagy örömmel fogadtak az ajándékozottak.

 

A csomagokban sok-sok édesség és mogyoró, tusfürdő, szappan, sampon, dezodor volt, a fiúk borotválkozási szereket,  a leányok piperét és bizsut kaptak.

A 17 fiatal számra nagy segítség volt karácsony előtt a közel 100 kg tartós élelmiszer is, mely a tejen, kakaón, konzerveken, olajon, rizsen, liszten, kristálycukron kívül a karácsonyfára való szaloncukrot is tartalmazta.

Az egyesület autójának csomagtartójába induláskor még éppen befértek meleg kabátok, pulóverek, sapkák, de a nadrágok és pólók is mára már a lakóotthonokban élők ruhatárát gazdagítják. Az egyesület vezetőjével, Janóné Ildikóval tartott ezen a napon Pocsai Julianna székesfehérvári festőművész is, aki  11 db  saját festményt adományozott a fiatalok  új ellátási helyének, szobáinak  otthonosabbá, igényesebbé tételéhez.

Helyi hírekkarácsonyi adománySzékesfehérvár