2023.09.25, Hétfő
Szakmai díjakat adtak át Székesfehérváron
Fotó: szekesfehervar.hu

Szakmai díjakat adtak át Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2021.12.01. 14:03

Díjátadó ünnepséget rendezett Székesfehérvár Önkormányzata kedden délután a Városháza Dísztermében.

Hirdetés

Átnyújtották a Székesfehérvár Gazdaságáért és Sportjáért díjakat, az Érdy János-emlékérmet és a Polgármesteri Elismerő Emlékérmet. Az ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszöntötte a szakmai elismerések díjazottjait.

Székesfehérvár Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával fejezi ki tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették a város szellemi és anyagi gyarapodását.

A koronavírus-járvány tavaly és idén is átírta a díjátadók hagyományait, így kedden több, 2020-ban és 2021-ben elismert személy kapta meg a számára megítélt szakmai kitüntetést.

A Székesfehérvár gazdaságáért díjat 2020-as évre vonatkoztatva posztumusz Jüllich Ádám, a Jüllich Glass Holding Zrt. elnöke kapta. A város kiváló és lokálpatrióta polgára 1984-ben egy garázsban fogott neki életműve felépítéséhez. Megteremtette a város és a magyar piac egyik leghíresebb és legstabilabb vállalkozását és brandjét, a Jüllich Glas Holdingot, amely 300 embernek ad munkát. Jüllich Ádám 63 évesen, 2020 tavaszán hunyt el.

A Székesfehérvár Gazdaságáért díj 2021-es díjazottja dr. Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatója, aki az elmúlt három évtizedben számos meghatározó székesfehérvári vállalat vezetőjeként, 1993 óta az “ALBA IPARI ZÓNA” Kft. ügyvezető igazgatójaként járul hozzá a város és a régió gazdaságának fejlődéséhez. A vállalkozás- és gazdaságfejlesztés területén végzett tevékenységéért számos szakmai elismerésben részesült.

Az Érdy János emlékérmet 2020. évben Lakat Erika népművelő számára ítélte oda a város az elismerést. A Szent István Király Múzeum munkatársaként negyven éven át elhivatottan dolgozott a közgyűjtemény látogatóbaráttá formálásán. Székesfehérváron és az országban az elsők között végzett múzeumpedagógiai tevékenységet. Kiállítási katalógusokat, városismertetőket, tudományos publikációkat és más múzeumi tájékoztató anyagokat gondozott, továbbá több, a középkori Romkertet bemutató katalógust szerkesztett.

A Székesfehérvár sportjáért díj 2021-es esztendő egyik díjazottja Horváth István nyugalmazott sportszervező, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. Horváth István 1977-ben kezdte a sportszervezői tevékenységét, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetségnek 1992-től tagja, 1998-tól elnöke.

 

A 2021-es év másik díjazottja Szentes László nyugállományú ezredes, a Honvéd Szondi György Sportegyesület elnöke. Sportkarrierje 1987-ben az Egyesületben indult, melynek tagja és aktív teniszezője lett. 1993-ban a Tenisz Szakosztály vezetőjévé választották. Tevékenységének köszönhetően a Sportegyesület 2021-ben hazánk kiemelt sportegyesületei közé került.

Polgármesteri elismerő emlékérmet vett át Dominó Csaba, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum nyugalmazott kancellárja, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum nyugalmazott igazgatója. Villamos-üzemmérnökként kezdte műszaki tanári pályáját. 1992-ben kinevezték a Széchenyi műszaki igazgatóhelyettesének, majd 2013-ban igazgató lett. Innovatív megoldásaival megújította az iskola képzési palettáját, és a műszaki szakképzés országos élvonalába emelte. 2019-től a Szakképzési Centrum kancellári feladatait látta el, majd nyugdíjba vonulását követően tanácsadóként segítette utódjának munkáját.

Helyi hírekSzékesfehérvárvárosi kitüntetések