2024.04.16, Kedd
Már megvásárolható a 280 forintos havi buszbérlet a fehérvári diákoknak  
Illusztráció/pixabay.com

Már megvásárolható a 280 forintos havi buszbérlet a fehérvári diákoknak  

szekesfehervar.hu

2021.12.30. 15:38

A Közlekedési Mobiljegy alkalmazással elektronikusan is intézhetők a jegyek, bérletek.

Hirdetés

Nem csak a hagyományos januári buszbérletek, hanem már az új diákbérletek is megvásárolhatók januárra - írja a szekesfehervar.hu. Jövő év elejétől 280 forintért, azaz egy vonaljegy áráért lehet havi tanulóbérletet váltani Székesfehérváron. Érdemes letölteni a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást és egy rövid regisztráció után elektronikusan is megvásárolhatók a jegyek, bérletek.

„Bízom benne, hogy az eddiginél is többen élnek majd a közösségi közlekedés adta lehetőséggel, emellett pedig, hogy sok fehérvári és környékbeli családnak tudunk ezzel segítséget nyújtani! Nem utolsó szempont, hogy ha több diák választja nap mint nap a buszközlekedést a szülőkkel való autózás helyett, akkor csökkenni fognak a csúcsidőszakokban jelentkező torlódások és az ezekkel járó környezeti terhelés is.”

- írta Facebook oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.

A bérlet árának drasztikus csökkentésével az Önkormányzat arra szeretné ösztönözni a fiatalokat és családjaikat, hogy iskolába járáshoz minél többen a közösségi közlekedést használják. Ez a közlekedési problémák és a zsúfoltság csökkentése mellett a családok anyagi terheit csökkenti, valamint a klímavédelmet is szolgálja.

A diákbérletekre vonatkozó intézkedés egyelőre egy évre vonatkozik, ugyanis szeretnék felmérni, mennyivel többen fogják használni a buszhálózatot ebben a kedvezményes konstrukcióban.

Korábban 2970 forint volt a havi tanulóbérlet, melyből átlagosan havi 4206 darabot váltottak ki a városban. A 280 forintos bérletnek a használatára mindazok a diákok jogosultak, akik ma azok – azaz a Fehérváron tanuló, de nem itt élő diákok is –, és diákigazolvánnyal együtt érvényes a bérlet.

Helyi hírekSzékesfehérvártömegközlekedésjegyvásárlás