2024.03.28, Csütörtök
Már építik az új bölcsődét a Maroshegyen
Fotó: szekesfehervar.hu

Már építik az új bölcsődét a Maroshegyen

szekesfehervar.hu

2021.12.16. 17:38

A tervek szerint jövő év végéig megépül az intézmény, amely mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági elvárásoknak. A kivitelező még idén végezni szeretne az alapozási munkákkal.

Hirdetés

Négy csoportszobás, ötvenhat kisgyermek befogadására alkalmas bölcsődét építenek az Úrhidai úton, az új társasházakkal szembeni lévő önkormányzati területen - számol be a szekesfehervar.hu.

A fejlesztéshez több mint egymilliárd forintos vissza nem térítendő uniós pályázati forrást nyert el Székesfehérvár. Az új bölcsődében helyet kap egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is, ahol speciális igényű, laktóz-, tojás- és gluténérzékeny gyerekeknek is főznek majd. Az építkezésen túl a program tartalmazza az üzemeltetéshez és a gondozási feladatok ellátásához szükséges eszközök beszerzését is.

Egy új közintézmény építése mindig fontos dolog egy közösség életében – hangsúlyozta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.

„Nagy öröm, hogy a Maroshegyen egy új bölcsőde építését kezdhettük el, ami várhatóan egy év alatt be is fejeződik. Öröm továbbá, hogy egy fehérvári vállalkozás nyerte el közbeszerzésen a kivitelezési munkát. Biztos vagyok benne, hogy igazi jó és biztonságos helye lesz a kicsiknek az új bölcsődében.”

A Maroshegyen a Harmatosvölgyben számos magántulajdonú beruházás zajlik, a területnek több mint a fele épült be mostanáig és számos társasház is épül, intenzíven fejlődik a környék, így a következő években is várhatóan sok család költözik majd a város ezen részére.

Helyi hírekSzékesfehérvárbölcsőde építésgyermekoktatás