2024.04.27, Szombat
A biztonság az első – Székesfehérváron a HUMDA  közlekedésbiztonsági programsorozata
szekesfehervar.hu

A biztonság az első – Székesfehérváron a HUMDA közlekedésbiztonsági programsorozata

szekesfehervar.hu

2021.12.07. 16:06

Péntekig várják a kicsiket és a családokat Székesfehérváron, a Vargacsatorna melletti parkolóban.

Hirdetés

Székesfehérváron, a Vargacsatorna melletti parkolóban rendezi közlekedésbiztonsági programsorozatát a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Délelőttönként az általános iskolások szervezett csoportjai, délután pedig 14 és 17 óra között a családoknak van lehetősége részt venni.

A „Road Safety – a biztonság az első” közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat küldetése, hogy támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését. A közlekedési ismeretek átadásában kiemelkedően jártas szakemberek tartanak foglalkozásokat a HUMDA kitelepülésein, ahova tanórai keretek között látogathatnak el az első és második osztályosok.

Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, céljuk a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztése. Magyarországon évente mintegy 500 ember hal meg közúti balesetben az utakon. Szeretnék elérni, hogy 2030-ra ez a szám a felére, 2050-re pedig nullára csökkenjen. Ennek érdekében vezetéstechnikai képzéseket tartanak motorosoknak, autósoknak, kamionosoknak és szemléletformáló kampányokat indítunk, emellett pedig nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek oktatására, hiszen a jelen gyermeke a jövő közlekedője.

 

Gokartokkal, miniautókkal gyakorolhatják a kicsik a helyes közlekedést

Székesfehérváron a Vargacsatorna partjánál található parkolóban interaktív oktatási, fejlesztési program várja a diákokat és a családokat egészen december 10-ig. A tantermek falain kívül, a szabadtéri helyszíni képzés alkalmával délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre. A délelőtti programokon 20 perces interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mentek ki a gyermekek az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között például a rendőri karjelzésekkel ismerkedtek.

A délutáni programokon egy 4 x 4 méteres társasjátékon játszhatnak a családok, de egy reakcióidő-figyelő, -javító játékot is kipróbálhatnak. A felnőttek pedig úgynevezett részeg- és drogszemüveg révén tapasztalhatják meg miért nem szabad ilyen szerek hatása alatt volán mögé ülni.

Helyi hírekHUMDASzékesfehérvárközlekedés fejlesztés