2024.04.26, Péntek
Speciális kerámiatermékeket gyártanak januártól Székesfehérvár új üzemében
szekesfehervar.hu

Speciális kerámiatermékeket gyártanak januártól Székesfehérvár új üzemében

MTI, szekesfehervar.hu

2021.11.22. 13:46

A mintegy 2,5 milliárd forint értékű beruházással 80 új munkahely jön létre.

Hirdetés

Elsősorban órákhoz és orvosi implantátumokhoz gyártanak majd kerámiaalkatrészeket a svájci Metoxit AG új székesfehérvári üzemében – jelentették be hétfőn. A magas hozzáadott értékű termelés már 2022 januárjában elkezdődik.

A cég a METOXIT Holding vállalata, az M+S új beruházóként érkezik Székesfehérvárra. A több mint 100 éves vállalat rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a kerámia és precíziós anyagok gyártásában – írja a szekesfehervar.hu.

 

A Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón dr. Gian-Carlo Gullo vezérigazgató elmondta,

a holding első nemzetközi vállalata lesz a székesfehérvári. Januárban 10 fővel kezdik el az órákhoz való kerámiaelemek gyártását, majd 2022 végéig a fogászati kerámia komponensek előállításával bővül a tevékenységi kör. A cégvezető kiemelte: Magyarország fontos sarokköve a holdingnak. „Székesfehérvárra azért esett a választás, mert fejlett ipari területtel, megfelelő infrastruktúrával és jó munkaerővel rendelkezik.”

Dr. Gian-Carlo Gullo reményét fejezte ki, hogy az országos és helyi további együttműködéseknek köszönhetően a jövőben jelentős mértékű növekedés várható majd.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón elmondta: a svájci beruházók fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság működésében. Majdnem 900 svájci tulajdonosi hátterű vállalat működik hazánkban, és ezek mintegy 31 ezer embernek adnak munkát.

Helyi hírekSzékesfehérvárberuházás