2021.12.05, Vasárnap
Kegyeleti napok – számos intézkedéssel segíti a megemlékezéseket a székesfehérvári Városgondnokság
szekesfehervar.hu

Kegyeleti napok – számos intézkedéssel segíti a megemlékezéseket a székesfehérvári Városgondnokság

szekesfehervar.hu

2021.10.28. 11:46

Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti Székesfehérvár Városgondnoksága a nyugodt, békés kegyeleti látogatások érdekében.

Hirdetés

A sírhelyek rendbetételére kőzúzalékot biztosítottak, és a kegyeleti napok ideje alatt különös hangsúlyt helyeznek a temetők védelmére, a virág-, és egyéb lopások megelőzésére a Béla úti, a Csutora-, a Hosszú-, a Szedreskerti, a Fecskeparti, a Sóstói rk., a Börgöndpusztai és a Kisfaludi temetőben.

A sírhelyek rendbetételéhez kőzúzalékot szállított a Városgondnokság mind a kilenc (Béla úti, Csutora-, Hosszú-, Szedreskerti, Fecskeparti, Sóstói rk., Börgöndpusztai, Kisfaludi temető) önkormányzati temetőkertbe. A kegyeleti napok ideje alatt forgalomkorlátozást és erre az időszakra érvényes biztonsági intézkedéseket vezetnek be.

Béla úti köztemetőt érintő intézkedések:

A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt október 30-án szombaton és október 31-én, vasárnap kizárólag reggel 7:00 és délelőtt 12:00 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel csak mozgáskorlátozott igazolvány bemutatásával lehetséges behajtani a Béla úti temetőbe.

November 1-jén, hétfőn kizárólag reggel 7:00 és délelőtt 11:00 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel TILOS behajtani a Béla úti temetőbe.

A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz 2021. október 30-án, 31-én és november 1-jén 9 órától 17.00 óráig folyamatosan közlekedik, igazodva mind a két napon a Volánbusz 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve ezzel a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.

Egyéb intézkedések, hasznos információk:

Az önkormányzat tulajdonában álló és a Városgondnokság kezelésében lévő temetőkertek
- október 30-ig 7:00 és 19:00 óra között,
- október 31-én 7 és 21 óra között,
- november 1 –én 7 és 21 óra között
- november 2-án 7 és 19 óra között
- november 3-tól – február 28-ig 7:00 és 17:00 között
tartanak nyitva.

A Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait. November 1-jén, hétfőn 16 órától pedig ökumenikus megemlékezés kezdődik a Béla úti temetőben, a ravatalozónál, amelyen bárki részt vehet.

A Városgondnokság ebben az esztendőben is különös hangsúlyt fektet a temetők védelmére, a virág, és egyéb lopások csökkentésére. A temetőkertek nyugalma és az általános rend fenntartása érdekében a temetőellenőri szolgálat és a Városi Polgárőrség tagjai a temetők területén, valamint a parkolókban tartanak folyamatos ellenőrzést. A kegyeleti emlékezés napjaiban a Városi Rendőrkapitányság munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek, és segítenek a megnövekedett személy- és gépjárműforgalom irányításában.

A méltó és kegyeletteljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében – az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül – a temetőkertekben 2021. október 27-től november 2-ig tilos a vállalkozásszerű munkavégzés!

A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Városgondnokság Béla úti temető főbejáratánál lévő Temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani. Fontos tudni, hogy a törvény engedi az üzemeltető részére a meg nem váltott sírhelyek újraértékesítését. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

Helyi hírekSzékesfehérvárHalottak Napja