2024.03.28, Csütörtök
A dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötték
dunaujvaros.hu

A dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötték

dunaujvaros.hu

2021.09.30. 10:22

A tokiói olimpián és paralimpián, illetve a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon remekül szereplő dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötte a város vezetése. Kedves, szerény, de emellett igazi profi sportolók beszámolóját hallhattuk a világversenyek hangulatáról és az ott megélt élményekről.

Hirdetés

Volt kiért szurkolni a közelmúlt világversenyein, ugyanis a tokiói olimpián a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia, a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázói közül Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Szilágyi Dorottya képviselte Dunaújvárost, a szintén Tokióban rendezett paralimpián Gurisatti Gyula sportlövőért szoríthattunk, míg a közelmúltban véget ért kajak-kenu világbajnokságon Hajdu Jonatán örvendeztette meg a sportág helyi szerelmeseit egy szenzációs ezüstéremmel.

A japán fővárosban szereplő olimpikonokat (Magyari Alda kivételével), edzőiket, valamint a DKSE kenusát is köszöntötte kedd délután Pintér Tamás polgármester, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Városháza házasságkötő termében. Az eseményen először városunk első embere fejezte ki háláját az olimpián és világbajnokságon résztevő sportolóknak, kiemelve, mekkora örömöt, büszkeséget hoztak Dunaújvárosnak kiváló szereplésükkel:

– A szeretet mellett nagyon komoly hálát érzek sportolóink, edzőik, felkészítőik iránt, akik mindent megtettek azért, hogy eljussatok az olimpiára, világbajnokságra, mert már az is siker volt számunkra, hogy ezeken a versenyeken ott lehettetek, s dunaújvárosiként nektek szurkolhattunk, együtt lehettünk rátok büszkék. Legyen meg ez a lelkesedés, ez a tűz bennetek a továbbiakban is, s kívánom nektek, hogy szívvel-lélekkel harcoljatok a következő időszakban is. Mindig azzal  a tudattal, hogy mögöttetek állunk, s szeretünk és támogatunk titeket ebben.

Szintén a hála és a köszönet hangján szólt a megjelentekhez Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, aki szerint a város mellett az ország is méltán lehetett büszke az olimpián, paralimpián és világbajnokságon szereplő dunaújvárosi sportolókra. A város vezetése nem feledkezett meg Kovács István Mikulás-nagykövetről, aki az elmúlt években sorra járta a magyarországi és határon túli óvodákat, iskolákat, közösségeket, élménybeszámolót tartott, sportos vetélkedőket szervezett a gyermekeknek sőt, olimpiai naplójában mindenki elküldhette jókívánságait a tokiói játékokon induló magyar sportolóknak. A 2008-as pekingi olimpia egyik fáklyavivőjének 20 éves kerékpárja már kiszolgálta idejét, ezért az önkormányzat, illetve a Magellán Kerékpárbolt közösen egy vadonatúj biciklivel lepte meg a kiváló sportembert.

A köszöntő szavak után Pintér Tamás és Barta Endre ajándékokkal kedveskedtek a sportolóknak, illetve edzőiknek, majd az összejövetel kötetlenebb élménybeszámolóba váltott át. Olimpikonjaink mellett Hajdu Jonatán is megosztotta gondolatait, tapasztalatait a közelmúlt versenyeivel kapcsolatban, míg Kovács Zsófia trénere, Trenka János, illetve női vízilabdázóink úszóedzője, Kovács József a szakmai háttér fontosságára hívta fel a figyelmet. A komoly témák feszegetése mellett sok nevetést is hozó beszélgetés végén mindenki egyetértett abban, hogy a cél most már a párizsi olimpia; ott is jól szeretnének szerepelni a dunaújvárosi sportolók!

Helyi hírekDunaújvároskajak-kenusportolimpia