2021.06.16, Szerda
Vízre szálltak pénteken a Sulisárkányok a fehérvári Csónakázó-tavon
szekesfehervar.hu

Vízre szálltak pénteken a Sulisárkányok a fehérvári Csónakázó-tavon

szekesfehervar.hu

2021.06.04. 14:57

Lapáttal és dobverővel a kézben folyamatosan szálltak a kikötőben álló sárkányhajókra a fehérvári diákok. A nagyobbak a korábbi évek tapasztalatit osztották meg azokkal a diáktársakkal, akik ma először vettek részt ilyen csapatversenyen. A Sulisárkány programban négy fehérvári iskola vett részt pénteken.

Hirdetés

A szervezők nevében Szipola Antal elmondta, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) idén is több helyszínen rendezi meg a Sulisárkányt és a Sárkányhajó Roadshow-t. A cél, hogy a kisiskolásoktól egészen a felnőttekig minél többen kedvet kapjanak a vízisportokhoz. A fehérvári helyszínen, a Csónakázó-tavon a Vitál Club Sportegyesület vállalta fel a szervezést.

A koronavírus-járvány miatt módosítani kellett az országos kiírást, így az idei verseny a területi megmérettetésekkel zárul. Szipola Antal hozzátette, ez most egy valódi ünnep. A gyerekek az elmúlt időszakban olyan sokat nélkülözött közösségi esemény résztvevői. A természetben, a jó levegőn, itt, a város szívében mozognak, sportolnak, és a sárkányhajóban ülve együtt érik el a célt, amelynek aztán közösen örülhetnek!

Az időjárás is kedvezően alakul a sportos hétvégéhez, hiszen június 5-én, szombaton a Sárkányhajó roadshow-n reggel a premier csoportok szállnak vízre, majd a települések, cégek tízfős csapatai. A minimum 6, maximum 10 fős legénységeknek 200 méteres távot kell teljesíteniük. Az eseményhez kapcsolódva hirdették meg a kajak-kenu nemzedékek találkozóját is.

Helyi híreksárkányhajó versenySzékesfehérvár