2021.06.14, Hétfő
Újult erővel nyitották meg kapuikat a kulturális intézmények Dunaújvárosban
Illusztráció: Pixabay

Újult erővel nyitották meg kapuikat a kulturális intézmények Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2021.05.26. 11:37

Nemrégiben kulturális kerekasztalt tartott Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke közösen a város kulturális intézményeinek vezetőivel. A beszélgetés alkalmával egyebek mellett az újranyitásról és a készülő kulturális koncepcióról is szó esett. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Hirdetés

– A kulturális intézmények újra kinyitották kapuikat, az intézményvezetők és a dolgozók munkájukkal ismét bizonyíthatnak és rengeteg vonzó programmal várják a látogatókat – kezdte Szántó Péter. A képviselő szerint Dunaújváros mindig is híres volt a magas színvonalú kulturális életéről, ezt pedig most sincs másként. Az elmúlt egy évben az emberek soha korábban nem tapasztalt módon el voltak zárva a hagyományos kulturális lehetőségektől, ezért bízik benne, hogy most mindenki pótolja azt, ami kimaradt – zárta gondolatait Szántó Péter.

Barta Endre elmondta, a beszélgetés alkalmával az újranyitáson túl egyebek mellett a következő hónapok munkájáról is beszéltek.

– A kerekasztal beszélgetésen olyan emberekkel találkozhattunk, akiknek ismertük az álmait, számtalan közösségi tervüket,amelyet sajnos egytől-egyig felülírt a vírus. A beszélgetés alkalmával örömteli volt azt látni, hogy a kulturális intézmények vezetői, dolgozói az elmúlt, senkinek sem könnyű időszak ellenére továbbra is tele vannak tettvággyal. Azt gondolom ebből mi, városlakók fogunk kamatoztatni.

Mint mondta, a kerekasztalon már elkezdték tervezni az előttük álló időszakot.

– Ebben egy készülő kulturális koncepció nagy segítségünkre lesz, amelynek köszönhetően egy terv alapján tekinthetünk az előttünk álló időszakra. A koncepció az adott terület kulturális szakértőinek és a civilek bevonásával készül, hiszen minden erőnkkel támogatjuk azt a kezdeményezést, ami nemrég indult az Élesztő lokálpatrióta közösségnek köszönhetően. Azt gondolom, hogy azok az emberek, akik szeretnének hozzátenni a város kultúrájához mindenféleképpen teret kell, hogy kapjanak, érkezzenek bármilyen területről.

A kulturális koncepciót az önkormányzat nyugdíjba vonult kulturális ügyintézője, Bokor Zsuzsanna állítja össze, aki 1991 óta foglalkozott a Polgármesteri Hivatalban kulturális ügyekkel, ezalatt személye fogalom lett Dunaújvárosban, hiszen kiváló kapcsolatot alakított ki a szakterületéhez kapcsolódó intézmények vezetőivel, a városban dolgozó művészekkel. A kulturális kerekasztal résztvevői legközelebb augusztusban ülnek majd össze.

Helyi hírekDunaújvároskultúra