2024.04.24, Szerda
Pünkösdi virágözön - gyógynövénytúra indul Bakonykútiba
Illusztráció: pexels

Pünkösdi virágözön - gyógynövénytúra indul Bakonykútiba

szekesfehervar.hu

2021.05.18. 14:37

Ha az időjárás is kegyes lesz, pünkösdhétfőn gyűjtéssel egybekötött kirándulásra is elindulhatnak az érdeklődők Lencsés Rita gyógynövényszakértővel. Ezúttal Bakonykútiba tart a túra, ahol a tavasz végi virágzó természetben tölthetik meg a kosarakat a résztvevők, és kaphatnak praktikus tanácsokat a teák, szirupok, macerátumok elkészítéséhez és felhasználásához.

Hirdetés

Kellemes erdei-mezei gyógynövénytúra indul pünkösdhétfőn Bakonykútiba, ahol a tavasz végi, nyárhoz közeledő természet kincseivel ismerkedhetnek meg a résztvevők, és tölthetik fel a házipatikákat a friss gyűjtésből.

„Ez alkalommal lehetőségünk lesz galagonyavirágot, pásztortáskát, gémorrfüvet, csalánt, tyúkhúrt, galajféléket, gyermekláncfüvet, lándzsás útifüvet, kakukkfüvet, pemetefüvet és lómentát szedni, illetve a séta során újabb növényekkel is megismerkedhetünk.” – Lencsés Rita gyógynövényszakértő a gyűjtés mellett praktikus tanácsokat ad a tárolásra és a felhasználásra is.

A túra eső esetén elmarad, a tervezhetőség céljából és a létszámkorlát miatt előzetesen kell jelentkezni.

A programon a résztvevőknek be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat. Mindenki készüljön vágószerszámmal, papírzacskóval, kosárkával, a kóstolóhoz pedig saját pohárral! – javasolja a túravezető.

A találkozó május 24-én, hétfőn 9.15 órakor lesz Bakonykútiban a játszótér és a közösségi ház előtt. Aki nem autóval érkezik, a Székesfehérvárról 8.40 órakor induló busszal közelítheti meg a helyet. A kirándulás körülbelül 13 óráig tart, eső esetén elmarad. A tervezhetőség érdekében és a létszámkorlát miatt előzetesen be kell jelentkezni a [email protected] e-mail címen vagy a 30/296-6480-as telefonszámon.

Helyi hírekgyógynövénySzékesfehérvár