2021.06.14, Hétfő
Képviselői konzultáció az új buszhálózatról és menetrendről a megyeszékhelyen
szekesfehervar.hu

Képviselői konzultáció az új buszhálózatról és menetrendről a megyeszékhelyen

szekesfehervar.hu

2021.05.29. 11:33

Képviselői konzultációt hívott össze a Városháza Dísztermébe dr. Cser-Palkovics András. A város polgármestere a közgyűlés tagjaival tartott egyeztetést az új autóbuszmenetrendről. A fehérvári képviselőtestület még tavaly döntött a közösségi közlekedés fejlesztéséről, amelynek keretében egy új menetrend és hálózat tervezete is elkészült.

Hirdetés

A csütörtöki városházi konzultáción az új hálózat és menetrend tervezői adtak tájékoztatást a képviselők részére a munka jelenlegi állásáról. A képviselők támogatták a hálózat fejlesztését, amelynek véglegesítése – az április véleményezési időszakban beérkezett javaslatok alapján – most zajlik. Feldolgozás alatt vannak a lakossági észrevételek és jövő hét elején itt a város honlapján kerül nyilvánosságra a végleges tervezetet.

 

Az új hálózat bevezetéséhez néhány helyen útburkolati és pályakorrekciókra van szükség, amely munkák fedezete a költségvetésben biztosított. Mivel az új menetrend számos járat útvonalában is változást hoz, ezért fontos az is, hogy az önkormányzat minden esetben biztosítja a szükséges szociális blokkok kialakítását a végállomáson a sofőrök számára.

Az új menetrend és hálózat bevezetésének pontos dátumáról is hamarosan döntés születik. Az biztos, hogy a kevésbé zsúfolt nyári időszakban kerülhet erre sor. Egyetértés volt abban is, hogy kéthetes ingyenes használati időszak kapcsolódik majd a bevezetéshez, amelynek célja, hogy mindenki megismerhesse, kipróbálhassa az új hálózatot, és ezzel is hosszabb távon növelve a közösségi közlekedést használók körét.

Helyi hírekautóbusz menetrendSzékesfehérvár