2024.04.25, Csütörtök
Így újulnak meg Fejér megye közútjai
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Így újulnak meg Fejér megye közútjai

MTI

2021.04.20. 16:11

A 8108-as út munkálataival augusztus közepére végez a Duna Aszfalt Zrt.

Hirdetés

Fejér megye északkeleti részén, Bicske környékén, a Váli-völgyben és a Velencei-tó térségében több mint tízmilliárd forintból újulnak meg közutak - jelentette be Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője kedden, az Etyek és az 1-es főút közötti, 8108-as számú út felújításának munkaterület-átadásán.

Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója közölte, hogy

  • a 8108-as út 6,4 kilométer hosszban újul meg,
  • a belterületi részen vízelvezetés és egy új járdaszakasz épül,
  • míg a külterületi részeken az aszfaltburkolat megújítása mellett a vízelvezető árkok felújítását és a jelzőtáblák cseréjét is elvégzik.

A munkálatokkal augusztus közepére végez a közbeszerzési eljáráson nyertes Duna Aszfalt Zrt.

Körforgalom és új közlekedési csomópont is épül

A 8108-es számú út fejlesztését a képviselő egyben turisztikai fejlesztésnek nevezte, mivel a megújuló útszakaszon kerékpáros forgalomnak is helye lesz, amely így kapcsolódik az Esztergom-Etyek-Ercsi kerékpárúthoz.

Etyek központja és az 1-es főút közötti útszakasz teljes felújítása 889 millió forintból valósul meg, emellett Etyek-Botpusztánál körforgalom épül 480 millióból, illetve az 1-es főúthoz kapcsolódva kiépül egy új közlekedési csomópont 800 millió forintból.

Szintén a program forrásaiból újul meg a Csákvár-Felcsút összekötő út teljes hosszban 1,9 milliárdból, a 811-es és 8111-es utak Alcsútdoboz és Felcsút belterületén 745 millióból, a Csabdi és Vasztélypuszta közötti út 1,4 milliárdból, a Csákvár-Gánt összekötő út teljes hosszban 1,27 milliárdból, valamint a Csákvár-Móricmajor bekötőút is megépül 260 millió forintból.

 

Jövő év közepéig mindegyik projekt megvalósul

A Magyar falu program részeként mintegy 2,2 milliárd forintból megújul a 8111-es út Vál, Tabajd és Alcsútdoboz belterületén, felújítják a Szárra vezető bekötőutat, Bicskénél a Tatai utat, továbbá a Velencét Csákvárral összekötő utat Lovasberény belterületén.

Ezeken kívül TOP-forrásból megújul a Seregélyes-Pákozd összekötő út 3,7 kilométeres szakasza 560 millióból, a pátkai bekötőút pedig 134 millió forintból. Tessely Zoltán hangsúlyozta, már most látható, hogy jövő év közepéig mindegyik projekt megvalósul.

Duna Aszfalt Zrt.Helyi hírekútépítésFejér megyeMagyar Közút Nonprofit Zrt.