2024.03.19, Kedd
Dunaújváros: tavaszi megújulás a Technikumban
dunaujvaros.hu

Dunaújváros: tavaszi megújulás a Technikumban

dunaujvaros.hu

2021.04.12. 11:00

A Technikum városrészben várható apróbb fejlesztéseket és a tavaszi munkálatokat tekintette át Mezei Zsolt, önkormányzati képviselő: új padok, murvás futópálya és felnőtt játszótér is tervben van a 7. választókörzetben. A helyszíni szemlére a Városüzemeltetési Osztály két szakembere is elkísérte.

Hirdetés

A Bocskai utca mögött, a Kádár-völgy felső részén indult a mustra - ezen a területen ugyanis egy nagyobb füves tér található, kihasználatlanul.

- Itt szeretnénk a lakosoknak egy, a tömegsportra és a szabadidő eltöltésére alkalmas parkot kialakítani. Ennek első lépése, hogy egy közel 300 méter hosszú murvás futópályát hozzunk létre, amelynek az egyik sarkában egy felnőtt játszóteret kívánunk létesíteni, ahol kedvükre edzhetnek az itt élők – ismertette lapunknak a várható fejlesztéseket Mezei Zsolt.

Mint mondta: a Kádár-völgy szélén lévő lépcsősor kivilágítatlanságát illetően több lakossági jelzés is érkezett.

- Az arborétumhoz levezető lépcső jelenleg kivilágítatlan, így az az esti órákban nem túl biztonságos – ezt több, a körzetemben élő lakó jelezte már, így a lépcsősorhoz az elkövetkezendő időszakban napelemes kandellábereket tervezünk kihelyezni.

Mezei Zsolt úgy fogalmazott, korábban megfogadta, hogy a Technikum városrész „nem lesz mostohagyerek”. Éppen ezért - a körzet képviselőjeként - mindent megtesz ennek érdekében. A Bocskai utca mögötti udvarokban is több változtatást tervez. Ilyen például a szemétgyűjtők kihelyezése és a padok javítása. 

- A Rákóczi tér  - Esze Tamás utca - Gábor Áron utca által körbefogott udvarok állapotán van mit javítani. Itt több pad is javításra szorul. Úgy érzem, kihasználatlanok az itt lévő udvarok, szeretném, ha a lakók szívesen ülnének ki beszélgetni, az unokákkal játszani.

Mezei Zsolt a körzet-szemle kapcsán megemlítette még, hogy a Gábor Áron utcai központi orvosi rendelőhöz két padot helyeznek majd ki, hogy a várakozóknak lehetőségük legyen leülni. 

Helyi hírekDunaújvárosTechnikum