2021.05.07, Péntek
A könyvtárosokat ünnepelték Dunaújvárosban
dunaujvaros.hu

A könyvtárosokat ünnepelték Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2021.04.26. 12:18

Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, valamint Szántó Péter a kulturális bizottság elnöke a Könyvtárosok Világnapja alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötték a József Attila Könyvtár dolgozóit. Az intézmény munkatársai már nagyon várják, hogy a könyvtár teljes egészében megnyissa kapuit az olvasók előtt.

Hirdetés

Április 14-e a Könyvtárosok Világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és a bennük dolgozók nyújtotta értékekre. Ez alkalomból tettek látogatást  a József Attila Könyvtárban Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, közösen Szántó Péterrel az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnökével, és egy-egy szál virággal köszöntötték a dolgozókat.

– Elhivatottságukat jól mutatja, hogy mindent megtesznek a városlakókért, hiszen ebben a nehéz helyzetben is megtalálták annak lehetőségét, hogy az olvasók nem maradjanak lelki táplálék nélkül: újra üzemelő,  nagysikerű JAKD Pakk Pontjuknak köszönhetően egy előzetesen leadott lista alapján a városlakók ismételten kölcsönözhetnek. Úgy gondolom nem minden város mondhatja el magáról ezt a fajta kezdeményezést. Köszönjük nekik, hálásak vagyunk és tudjuk, hogy rengeteg olyan tervet szőnek, amely, ha visszakapjuk a régi életünket, biztos vagyok benne, minden itt élőnek meglepetéseket és kellemes, a könyvtár falain belül eltöltött délutánokat ígér. Sok sikert és jó egészséget az egész csapatnak! ­– fogalmazott Barta Endre alpolgármester.

Szántó Péter mint mondta: a látogatással lehetősége volt egy kis múltidézésre, az MMK 1974-es megnyitására, amikor még egy intézményként működött a könyvtári és a klubszárny. Mint mondta: felidézhette magában az ott munkával töltött több mint 40 esztendőt, a világnap alkalmából pedig köszönthette a hosszú ideje önálló intézményként működő József Attila Könyvtár dolgozóit.

Mezei Zsolt alpolgármester kiemelte: mindenki nagyon várja már, hogy a kulturális intézmények teljes egészében megnyissák kapuikat, és a nehéz időszakban szőtt tervek megvalósulhassanak. Kitartás és egészséget kívánt a könyvtár minden dolgozójának.

Helyi hírekDunaújvároskönyvtár