2024.04.20, Szombat
Közeleg az óvodai beiratkozás Dunaújvárosban
Illusztráció: pexels

Közeleg az óvodai beiratkozás Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2021.03.15. 15:31

Idén két napon át, április 7-én és 8-án 8 és 17 óra között lesznek az óvodai beíratások a városban. A járványügyi helyzetre való tekintettel a beiratkozások idén is más lesz, mint korábban megszokhatták: az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három óvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen.

Hirdetés

- A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak online tájékozódhatnak a szülők – mondta Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője. Mint ismertette, évről – évre bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akár csak tavaly –  a pandémia miatt ez elmarad.

- Frissítettük a honlapunkat, ahol mind a 12 óvodánk rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. Mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg, amelyet a valós adatok alapján kérünk kitölteni. A kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve elküldhetik a [email protected] e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményünkben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt a már említett két napon 17 óráig- részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné.

Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket. Ugyanakkor, mint ahogyan fogalmazott „igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül”, hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, illetve a szülő munkahelyétől.

- Sokszor ér bennünket az a vád, hogy nem kerül be a kisgyermek abba az óvodába, ahová körzetileg tartozik. Tudni kell azonban, hogyhogy ha egy szülő a közelben dolgozik, de egy másik városrészben él, és az indokai között szerepel, hogy munkába menet beadja a gyermeket az óvodába, és hazafelé el tud érte jönni, mert így időben jobb neki, ugyanolyan prioritást élvez, mint aki ott lakik az adott körzetben.

Barta Endre alpolgármester a beiratkozás menetéről elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzet mindannyiunkat próbára tesz. A március 8-ától a kormány által elrendelt rendkívüli szünet az óvodákban méginkább megnehezíti a szülők hétköznapjait. Ugyanakkor kiemelte, hogy az intézmények ez alatt az idő alatt is gondoskodnak a felügyeletről, az óvodai dolgozók pedig lelkiismeretesen ellátják a munkájukat. Bízik abban, hogy az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak majd, köszönhetően a szülők együttműködésének.

A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket a www.dunaujvarosiovoda.hu oldalon találhatnak. A jelentkezési lap ott tölthető le, valamint nyomtatott formában is hozzájuthatnak a Dunaújvárosi Óvoda (Lilla köz 1. ) portáján.

Helyi hírekDunaújvárosóvoda