2021.04.17, Szombat
Huszonhárom esztendeje hunyt el a Vidi legendás csatára Májer Lajos
szekesfehervar.hu

Huszonhárom esztendeje hunyt el a Vidi legendás csatára Májer Lajos

szekesfehervar.hu

2021.03.11. 12:41

A szomorú évfordulóról közösségi oldalán emlékezett meg MOL Fehérvár FC. Májer Lajos Sárbogárdon született, de 1972-től, 16 éves korától már a Vidi játékosa volt. A felnőttek között 1974-ben debütált és hamar a szurkolók kedvencévé vált „Matyi", az apró termetű jobbszélső.

Hirdetés

Ördöngös cseleivel megbolondította a védőket, nem véletlen, hogy az első idényt követően 1988-ig minden egyes szezonban betalált legalább egyszer. Pályafutása egyetlen egy piros lapját 1976-ban szedte össze, méghozzá a Ferencváros elleni bajnoki rangadón, amikor még a Népsport korabeli tudósítása szerint is erősen túlzó körülmények között, labdaelrúgásért állították ki. A mérkőzés 1-1-gyel zárult, a bajnoki cím a Fradié lett...

 

1982-ben játszott a Magyar Kupa-döntőn, az 1984-85-ös menetelés során nyolcszor lépett pályára és három gólt szerzett: egyet a PSG, egyet a Partizan, egyet a Real Madrid ellen - alighanem utóbbi a legemlékezetesebb, hiszen 85. perces, védhetetlen bombájával a fináléban, a Santiago Bernabéuban győztük le a spanyolokat.

1987-ben - miután gerincműtétjét követően nem hosszabbítottunk vele - rövid időre az ETO-ba igazolt, de visszahúzta szíve, így az idényt már ismét Fehérváron fejezte be. Később alacsonyabb osztályú osztrák és német gárdákban játszott, majd Velencén vezetett le. 1998. március 11-én tragikus körülmények között elhunyt.

Temetésén rengeteg volt játékostársa jelent meg. 1976 és 1979 között háromszor játszott a magyar válogatottban, ő lett klubunk 10. játékosa, aki a címeres mezt felhúzhatta. Sokak szerint a szám jóval magasabb is lehetett volna, ha enged a budapesti csapatok csábításának és elhagyja a Videotont.

Isten nyugosztalja!

Helyi hírekfociMájer Lajos