2024.04.26, Péntek
DHHF: Dunaújvárosért dolgoznak
dunaujvaros.hu

DHHF: Dunaújvárosért dolgoznak

dunaujvaros.hu

2021.03.17. 11:35

Parkok, erdők, árkok, buszmegállók, járdák takarítása – csak néhány azokból a tevékenységekből, amelyet a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tulajdonában álló DHHF (Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért) Nonprofit Kft. végez. A szervezet - amellett, hogy a város köztisztaságának egy részéért felel - a munkaerőpiacról kiszorult, nehéz helyzetbe került embereknek nyújt átmeneti segítséget azáltal, hogy munkalehetőséget kínál számukra - ebben pedig az önkormányzat is partner.

Hirdetés

- Az önkormányzatnak kiemelt célja, hogy ahol csak tud segítse a hátrányos helyzetű polgárok életét, ebben pedig jó partner a DHHF Nonprofit Kft. – kezdte Szabó Zsolt alpolgármester. Mint mondta: sokan talán nem is tudják, hogy a cég dolgozói milyen nehéz munkát végeznek azért, hogy Dunaújváros szebb legyen, és az itt élők komfortérzete javuljon.

- Ezt a munkát a DVG Zrt-vel megosztva végzik. Míg például a parkokból, zöldterületekről a DVG gyűjti a falevelet, addig a járdák, buszmegállók tisztán tartása a DHHF feladata. Bár kevesebb támogatás jön az államtól erre a célra, hogy ezt a programot fenn tudják tartani, de ez nagyon fontos az önkormányzatnak, ezért ebben a szűkös anyagi helyzetben továbbra is együttműködünk a DHHF-el, és megteszünk mindent, amit ebben a helyzetben tudunk. Nem szeretnénk elengedni ezeknek az embereknek a kezét – mondta Szabó Zsolt. Az alpolgármester hozzátette: szembe kell néznünk vele, hogy most a világban egy gazdasági válság is van, úgy gondolom, hogy egy ilyen helyzetben minden forint, amit a hátrányos helyzetű, elesett emberekre költünk a többszörösét éri.

 - Jelenleg tizennyolc főállású munkatársunk van, akik a város köztisztasági feladatainak egy részét látják el, hamarosan pedig arra lesz lehetőségünk, hogy huszonnégyen vegyenek részt a közfoglalkoztatási programunkban – mondta el lapunknak Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Mint azt kiemelte: igencsak szerteágazó a tevékenységük, hiszen  amellett, hogy a munkaerőpiacról kiszorult embereknek nyújtanak segítséget és a szabálysértésért kiszabott közérdekű munka is szervezetükhöz tartozik, évről-évre szerveznek diákmunka programot, amelynek részeként irányításuk alatt például a játszóterek tereprendezési és takarítási feladatait látják el a tanulók a szünidőben.

De tevékenységeik közül  kiemelkedőek a helyi Foglalkoztatási Osztály közreműködésével szervezett felnőttképzési lehetőségeik is, hiszen mint mondta: számukra az egyik legfontosabb dolog, hogy minél többen visszakerülhessenek a munkaerőpiacra.

-  Számunkra hatalmas siker, hogy eddig több, mint 350 embert segítettünk ahhoz, hogy megfelelő végzettséget szerezve újra visszakerülhettek a munka világába. Képzési és átképzési lehetőségeink palettája igencsak színes, hiszen az óvodai dajkától kezdve, a személy-és vagyonőrön át a bolti eladóig kínálunk tanfolyamokat. Utóbbi képzésünk hamarosan tizenöt fővel indul. A nagysikerű diákmunkaprogramunkat idén is megszeretnénk valósítani. Illetve számunkra a legfontosabb, hogy a városlakók rendelkezésére álljunk származástól függetlenül   – tett hozzá Hosszú János.

Helyi hírekDHHFmunkaerőpiac