2024.03.29, Péntek
Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a fehérvári Hétvezér iskola
szekesfehervar.hu

Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a fehérvári Hétvezér iskola

szekesfehervar.hu

2021.01.13. 14:41

Hétvezérségek címmel indított podcast-csatornát Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs közreműködésével a Hétvezér Általános Iskola. Az intézmény csatornáján a diákok egymásnak szánt könyvajánlói mellett iskolai műsorok, megemlékezések és versek is hallhatóak.

Hirdetés

Modern „sulirádiót”, azaz saját podcast-csatornát indított a Hétvezér Általános Iskola. Az ötletesen Hétvezérségek névre keresztelt felületen színes, érdekes és izgalmas tartalmakkal várják a hallgatókat.

Akik a Hétvezérségekre kattintanak, meghallgathatnak számos könyvajánlót, amelyekben az iskola felső tagozatos diákjai mutatják be kedvenc könyveiket. A tanulók elmesélik például Winnetou történetét, felidézik Pablo Escobar drogháborúját, és ajánlanak számos történelmi, háborús, romantikus, klasszikus, újhullámos, Harry Potteres, gengszteres, állatos, kisfiús, kislányos, családos, hercegnős, sárkányos és igazán komoly műveket is.

A tartalmak között böngészve a hallgatók rátalálhatnak iskolai megemlékezésekre és ünnepi műsorokra: az oldal szerkesztője, Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs tanár feltöltötte például az adventi megemlékezések műsorait, illetve a magyar nyelv napja alkalmából készített megemlékezést, de hallhatók például szavalatok is, gyerekektől gyerekeknek!

A Hétvezérségek podcastjai elérhetők az Anchor Fm oldalán.

Helyi hírekHétvezér Általános IskolaSzékesfehérvár