2021.01.21, Csütörtök

Hirdetés

Zöld Busz Program - egy fehérvári elektromos Ikarust tesztelnek a tömegközlekedésben
szekesfehervar.hu

Zöld Busz Program - egy fehérvári elektromos Ikarust tesztelnek a tömegközlekedésben

szekesfehervar.hu

2020.12.28. 13:47

Várhatóan februárban megérkezik Székesfehérvárra a kormány által indított Zöld Busz Program! A teljes egészében, utolsó csavarig városunkban összeszerelt elektromos Ikarus busz egy hónapra forgalomba áll a város különböző vonalain - írta közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

Hirdetés

A cél, hogy mind a szakemberek, mind a fehérváriak a gyakorlatban, utasforgalomban kipróbálhassák az új buszt, a összegyűjtött tapasztalatokkal pedig nagy lépést tegyünk az elektromos buszok széleskörű bevezetése felé.

A szándékaink szerint február 1-jén utasforgalomba álló 12 méter hosszú, alacsonypadlós jármű maximum 84 utast tud szállítani, vannak mozgássérültek számára kialakított ülések, és van wifi, valamint telefontöltésre alkalmas USB-portokat is szereltek be. Az autóbusz több vonalon közlekedik majd annak érdekében, hogy minél többen kipróbálhassák. A pontos menetrendet a későbbiekben hozzuk majd nyilvánosságra.

A város buszstratégiájában kiemelt szerepet szánunk az elektromos és alternatív meghajtású buszoknak, azonban a technológia (főleg a töltőhálózat miatt) bevezetése körültekintő tervezést és sok előzetes tapasztalatszerzést igényel, ezért arra biztatok mindenkit, próbálja ki februárban az új buszt és ossza meg tapasztalatait az önkormányzattal, a Volánnal és az Ikarus gyárral!

Helyi hírekzöld busz programSzékesfehérvár