2024.03.29, Péntek
A második adventi gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár vasárnap 17 órakor
szekesfehervar.hu

A második adventi gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár vasárnap 17 órakor

szekesfehervar.hu

2020.12.04. 15:17

Folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérváron. A második adventi gyertyagyújtást vasárnap 17 órától ismét élőben közvetítik a Városháza Díszterméből. Szenteste napjáig minden nap lesz online adventi színpad és adventi naptár meglepetésprodukciókkal, illetve ünnepi pompába öltözött történelmi Belváros is.

Hirdetés

A rendkívüli helyzet átírta az idei ünnepvárást, azonban a hagyományos adventi rendezvényekről így sem kell lemondaniuk a székesfehérváriaknak.

A második adventi gyertyagyújtás online követhető december 6-án, vasárnap 17 órától. Az eseményt a Városháza Díszterméből élőben közvetítjük honlapunkon és a Fehérvár Televízióban. Az eseményen részt vesz dr. Cser-Palkovics András polgármester, a gyertyát meggyújtja és ünnepi gondolatokat mond dr. Szarvas József, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Baleseti Sebészetének osztályvezető főorvosa, a Székesfehérvári Szenátus tagja és Ugrits Tamás, a Székesfehérvári Egyházmegye pápai káplánja, irodaigazgató, pasztorális püspöki helynök. 

December 24-ig minden nap 18.30 órakor a www.facebook.com/fehervariprogram oldalon követhetjük az online adventi színpadot. Hétköznaponként a város óvodásainak és kisiskolásainak műsoraiból, szombaton és vasárnap pedig rangos előadók műsorszámaiból látható válogatás. Ugyancsak december 24-ig minden nap 19.00 órakor, a www.facebook.com/fehervar oldalon meglepetésprodukciókkal jelentkezik az online adventi naptár.

Közben teljes ünnepi fénypompával várja a sétálókat Székesfehérvár Belvárosa. Különleges látványosság a város karácsonyfája melletti mesebeli gőzös, amelyet december 20-ig, péntektől vasárnapig 16.00–19.00 óra között láthatunk a Városház téren.

Helyi hírekSzékesfehérvár