2021.01.17, Vasárnap

Hirdetés

Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon
szekesfehervar.hu

Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon

szekesfehervar.hu

2020.11.25. 16:52

Színes virágokkal köszönti ma a Katalinokat Székesfehérvár. A járványügyi szabályok miatt elmaradt a hagyományos délutáni ünnepség Kati néni szobránál, de a Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően a szobor körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat – mondta el a helyszínen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

Hirdetés

A Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően Kati néni szobra körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat.

Üde színfoltja ma a Belvárosnak a piacról haza felé tartó Kati néni. Az egykori felsővárosi asszonynak emléket állító szobrot színpompás gerberákkal vették körbe, és a hagyományokhoz hűen egy szép csokrot helyezett el a fertályos kocsi tetején a város polgármestere.

A járványügyi szabályok nem engedik, hogy a szokásoknak megfelelően, késő délután egy kis műsor keretében köszöntsük a Katalinokat, egy szép felajánlásnak köszönhetően mégis megemlékezhetünk, és megajándékozhatjuk a névnaposokat és az erre járó hölgyeket, emelte ki dr. Cser-Palkovics András, aki a helyszínen mondott köszönetet a nemes felajánlásért a Virág-Vár Virágüzlet tulajdonosának.

Peresztegi-Nagyné Bőcs Hajnalka újságírói kérdésre elmondta: férjével közösen úgy gondolták, ezekben a nehéz időkben nagyon fontos, hogy a város hű maradjon hagyományaihoz. A Katalin-napi ünnepség családi kötődés miatt is kiemelt számukra. A mostani helyzetben még inkább kell, hogy megőrizzük az ünnep hangulatát, emlékezzünk Kati nénire, és köszöntsük a velünk élő Katalinokat egy szál virággal, amely bármikor mosolyt hozhat a szürke hétköznapokba.

Helyi hírekKatalinSzékesfehérvár