2020.10.29, Csütörtök

Hirdetés

Szülőakadémia indul a SZÉNA Egyesület szervezésében Székesfehérváron
Illusztráció: pexels.com

Szülőakadémia indul a SZÉNA Egyesület szervezésében Székesfehérváron

SZÉNA Egyesület a Családokért

2020.10.07. 10:27

Az első 2 alkalomból álló foglalkozás témája a párkapcsolat központú szülésfelkészítés lesz.

Hirdetés

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári tagszervezeteként működő SZÉNA Egyesület a Családokért szervezésében, 3 témában indul ingyenes műhelymunka a szülők számára - olvasható a szervezet sajtóközleményében. Az online foglalkozások keretében bemutatásra kerülnek jó gyakorlatok, lehetőség lesz új ismeretek megszerzésére és saját tapasztalatok megosztására is.

A 25 éves SZÉNA Egyesület a járvány alatt még komolyabban feladatának tekinti a családok támogatását, melynek a nagymúltú SZÜLŐAKADÉMIA programsorozat ad ezúttal teret, melynek mindhárom programja - témánként 2-2 alkalommal - biztonságos módon, ONLINE fog megvalósulni a ZOOM alkalmazáson keresztül.

 

A gyermekhiszti témáját is érintik

Az első 2 alkalomból álló foglalkozás témája a párkapcsolat központú szülésfelkészítés lesz, ahol arról lesz majd szó, hogy hogyan befolyásolja a pár életét a kicsi érkezése, hiszen a megváltozó idő-, pénz- és energiagazdálkodás, és a figyelem "újra-elosztása" nagyon új helyzetet teremthet a párkapcsolatban. A foglalkozások október végén kerülnek megszervezésre, Séllei Györgyi vezetésével.

A programsorozat második foglalkozásának címe

a „Gyermekem a mesehősöm”, ahol a résztvevők segítséget kapnak abban, hogy milyen vezérfonal vezet a gyermekükhöz, hogy tudják támogatni őt tanulásában, konfliktusaiban, döntéseiben.

A program novemberben kerül megszervezésre, ahol a téma szakértője Bakos István lesz.

A harmadik téma a sokakat kényesen érintő gyermeki hiszti lesz. A foglalkozások során megvizsgálják, hogy mi zajlik hiszti közben a gyermekben, és milyen lehetőségek vannak kezelni, illetve hogyan óvhatjuk meg ekkor őt és magunkat. A foglalkozások Németh Ádám vezetésével valósulnak meg november végén.

A programokról bővebb információ olvasható a SZÉNA Szülőakadémia facebook esemény oldalán

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet mindhárom programra külön-külön szükséges megtenni. Jelentkezni lehet a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címen.

A programsorozat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány együttműködésével valósul meg.

Helyi hírekSzékesfehérvárSZÉNA EgyesületHárom Királyfi, Három Királylány Mozgalomonline előadás