2020.10.22, Csütörtök

Hirdetés

Fehérvár: foltvarróknak és gyerekeknek indul kézműves műhely a Rác utcában szombaton
szekesfehervar.hu

Fehérvár: foltvarróknak és gyerekeknek indul kézműves műhely a Rác utcában szombaton

szekesfehervar.hu

2020.10.14. 15:21

Elindult ettől a hónaptól a szakkörszezon a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél. A szervezet a kézművesség minden területén kínál kreatív, hasznos, jó hangulatú csoportfoglalkozásokat. Október 17-én, szombaton 10 órától a gyerekeket várják és azokat a hölgyeket is, akik foltvarró technikával készült tárgyakkal szeretnék szépíteni, praktikussá tenni az otthonaikat.

Hirdetés

A Gyerekműhelybe 9-16 év közötti fiatalokat vár Tóthné Albrecht Anikó kézműves mester, aki fontos célkitűzésének tekinti, hogy a népi technikák megtanításával tovább örökítse a hagyományokat a következő nemzedékeknek. Békés, nyugodt körülmények között, jó hangulatban foglalkozik a gyerekekkel, és többféle varrást tanít számukra, amivel egyedivé lehet varázsolni a hétköznapi használati tárgyakat.

A Gyerekműhellyel egyidőben, szintén október 17-én, szombaton 10.00 órától zajlik a foltvarró Asszonyműhely, ahova várják a régi tagokat, de mellettük a kezdők is bátran jelentkezhetnek. Itt mindig az évszakoknak és az ünnepeknek megfelelően készítenek a résztvevők lakásdíszeket, akár ajándékozható használati- és dísztárgyakat. Géppel és kézzel is varrnak egyszerűbb és bonyolultabb darabokat Bodáné Fenyves Zsuzsa irányításával, aki hosszú évek óta vezeti az Asszonyműhelyt.

 

 

A szakoktatást, az anyagokat és az eszközöket mindkét műhelyben az egyesület biztosítja, a foglalkozások havonta egy-egy alkalommal lesznek.

Folyamatosan fogadják a jelentkezéseket a +36 20 25 929 52-es telefonszámon vagy a kezmuvesek@gmail.com címen. Az oktatók saját elérhetőségei szintén megtalálhatóak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete honlapján.

Helyi hírekSzékesfehérvárfoltvarró