2021.09.23, Csütörtök
A Székesfehérvári Egyházmegye püspöke áldotta meg a felújított templomot
Illusztráció: pixabay.com

A Székesfehérvári Egyházmegye püspöke áldotta meg a felújított templomot

MTI

2020.10.12. 10:32

A budaörsi Nepomuki Szent János Plébániatemplom felújításához az állam 50 millió forinttal járult hozzá.

Hirdetés

Amikor templomot újítunk fel, akkor a közösséget akarjuk szolgálni, attól függetlenül, mekkora településről van szó - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Budaörsön. A Pest megyei templom felújításához a kormány 50 millió forinttal járult hozzá.

Soltész Miklós a budaörsi Nepomuki Szent János Plébániatemplom felújításának ünnepén arról beszélt, a helyi németség az unokáinak is építtette a templomot, ami azt jelentette, hogy itt akarnak maradni, itt képzelik el a jövőjüket.
Azt hangoztatta, háromszáz évvel ezelőtt Magyarországra települt egy olyan nemzetiség, amelyik szorgalmával, becsületével és igényességével gazdagította a nemzetet. A templomfelújításoknál talán a legfontosabb a hit továbbadása és megerősítése - fűzte hozzá az államtitkár. 

Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt,

különlegesnek számít a mai Európában, hogy megújulnak egyházi intézmények, hitéleti közösségi terek, hiszen Európa-szerte a templomokat inkább bezárják.

A kormánypárti képviselő azt hangoztatta, hogy erős nemzet csak erős közösségekre épülhet, a közösségekhez pedig tudás és hit kell.     

A megújult katolikus templomot és a híveket Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke áldotta meg.

Helyi hírekszékesfehérvári megyés püspökPest megyetemplomfelújítás