2024.04.25, Csütörtök
Illusztráció: pexels.com

"Dunaújváros a kultúra fővárosa"

dunaujvaros.hu

2020.09.13. 15:56

A járványhelyzet miatt a 375 fős színházterembe csupán 200 jegyet értékesítenek. 

Hirdetés

Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester is bérletet vásárolt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő évadára - olvasható a dunaujvaros.hu oldalon. Kezdeményezésük célja, hogy jó példát mutatva hangsúlyozzák, hogy a lehetőségekhez mérten, kiemelten fontos a kultúra támogatása. "Dunaújváros a kultúra fővárosa is, használjuk ki a lehetőséget, támogassuk a művészeket jegy vagy bérlet vásárlással"- írta közösségi oldalán a polgármester.

Őze Áron, az intézmény igazgatója egyebek mellett a járvány miatti új óvintézkedések részleteiről is beszámolt.  

Négy előadást tartalmaz az őszi bérlet, amelyet a polgármester és alpolgármester megvásárolt. Természetesen a bérleti sorozat mellett is számos darabot tartogatunk még a nézőknek – hiszen amint lehetett, a nyár folyamán munkába álltak és próbálni kezdtek színészeink.

- mondta Őze Áron.

 

Jön Sándor Mátyás és Dollárpapa

A Város Évada igencsak színes lesz, hiszen a közönség válogathat majd az alkotásokból: a Jónás könyvét már bemutatták, a Sándor Mátyás díszbemutatója szeptember 25-én lesz, a Dollárpapa című zenés darab pedig október 9-én következik.

Az intézmény több rendkívüli akcióval is készül a Város Évadára: a 70. születésnap alkalmából a 70 év fölöttiek például ingyen tekinthetik meg az előadásokat. 

A már említett biztonsági megelőző rendszabályok is folyamatosan élnek: egy-egy alkalomra a 375 fős színházterembe csupán 200 jegyet értékesítenek – de amennyiben szükséges, extra előadásokat is közbetűznek. A 80 fős stúdióteremben egyszerre 50 néző tartózkodhat. Szintén a megelőzést szolgálja a belépés előtti hőmérés, és kézfertőtlenítés, valamint az, hogy az érkezés után azonnal elfoglalhatóak az ülőhelyek.

Helyi hírekDunaújvárosBartók Kamaraszínház és Művészetek Házaévad folytatás