2021.03.05, Péntek
Átadták a Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok

Átadták a Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron

MTI

2020.09.10. 09:56

Az ezer négyzetméteres, zöldmezős fejlesztés a társaság eddigi legnagyobb beruházása.

Hirdetés

Átadták a Homm Kft. autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron. A legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalat első regionális központja 550 millió forintból épült meg és 30 új munkahelyet teremtett.

Az ezer négyzetméteres, zöldmezős fejlesztés a társaság eddigi legnagyobb beruházása, amelyhez az önerő mellett banki finanszírozást is igénybe vettek - hangsúlyozta az avatóünnepségen Homm Károly társtulajdonos, hozzátéve:

azért választották Székesfehérvárt, mert erős gazdasági centrum és a dolgozószállítás szempontjából kiemelten fontos régióközpont.

Elmondta: a városban három céggel állnak szerződéses kapcsolatban, közülük a Denso a legnagyobb megrendelő. Megjegyezte, a dolgozók jelentős részét az agglomerációból, 80-100 kilométeres körzetből szállítják partnereikhez.

 

Megújuló energiával működik az új csarnok

Cser-Palkovics András polgármester megemlítette, hogy Budapest után Székesfehérváron van a legtöbb ingázó munkavállaló, számszerűsítve mintegy 32 ezer, és az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat segítik az olyan cégek, mint a Homm Kft.

A sajtóanyag szerint az új csarnok a megújuló energiára épül, hiszen hőszivattyús hűtése és fűtése van, emellett a mosóberendezés által használt víz 90 százalékát újrahasznosítja. A szervizcsarnokban

  • autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik,
  • továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény.

A Homm Kft. a dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott, és ezt a feladatot 330 autóbusszal, valamint 540 fős csapattal végzi nap mint nap.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2018-ban 5,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 315 millió forintos nyereséget realizált.

Helyi hírekSzékesfehérvárHomm Kftautóbuszépítésbuszvállalat