2024.04.19, Péntek
Újraindulnak a megyeszékhelyen a városrészi szűrőnapok - Öreghegyen lesz az első alkalom
szekesfehervar.hu

Újraindulnak a megyeszékhelyen a városrészi szűrőnapok - Öreghegyen lesz az első alkalom

szekesfehervar.hu

2020.08.28. 15:37

Ősztől – a járványügyi szabályok betartása mellett – újraindulnak a városrészi szűrőnapok és prevenciós programok. Szeptember 5-én szombaton a VIII. Öreghegyi Egészségnap keretében az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével lehetőség lesz kardiológiai vizsgálatra, bőrgyógyászati szűrésre, dietetikai tanácsadásra, csontsűrűségmérésre és boka-kar-index meghatározásra is. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Hirdetés

A szűrésen való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni szeptember 1-től lehet a 0670/455-9940-es telefonszámon.

"A kormányhatározat alapján lehetőség van népegészségügyi szűrővizsgálatok megtartására, mi is szeretnénk végre csatlakozni ehhez, így a nyár elmúltával tervezzük, hogy újraindítjuk ezeket az alkalmakat. Rendkívül fontosnak tarjuk az egészséges életmódot, a prevenciót és azt, hogy mindenki figyeljen oda magára, az immunrendszerére, a táplálkozására, a mozgásra." - emelte ki Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok, aki hozzátette, hogy a városrészi szűrések lesznek azok a fórumok, ahol ezt meg tudják valósítani, a színterek a közösségi házak lesznek, iskolában nem szerveznek majd ilyen alkalmakat. "Fontos továbbra is az alapvető szabályok betartása, mindenkitől kérjük a maszk viselését, a távolságtartást, kézfertőtlenítést." - tette hozzá.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, meghatározták, hogy körülbelül mennyi érdeklődőt tudnak fogadni egy vizsgálati helyszínen figyelembe véve azt is, hogy a vizsgálatok között fertőtleníteni kell az eszközöket. Az épületben csak azok tartózkodhatnak majd, akik a soron következők lesznek egy-egy vizsgálaton, vagy éppen vizsgálják őket. "A legfontosabb, hogy csak bejelentkezésre fogadunk bárkit a szűrővizsgálatokra, arra szeretnénk kérni a fehérváriakat, hogy ne jöjjenek el a szűrőnapra regisztráció nélkül, mert nem fognak beférni." - hangsúlyozta Dr. Keresztury Lászlóné. 

Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház igazgatója elmondta, hogy a vizsgálati helyszínek változni fognak az előző évekhez képest. Bent az épületben csak az tartózkodhat, akit vizsgálnak, vagy aki a soron következő a várakozók között. Hangsúlyozta, hogy regisztrálni nem az ÖKH elérhetőségein keresztül, kizárólag a 0670/455-9940-es telefonszámon lehet szeptember 1-től.

A szűrőnapokon túl heti egy napon, csütörtökönként az Egészségfejlesztési Iroda is nyitva tart a Jancsár utca 1. szám alatt, ahol szintén el lehet végeztetni az alapvizsgálatokat ingyenesen, egyéni igény szerint.

Ajánlják az érdeklődést telefonon a 06 70 455 99 30-as telefonszámon vagy a Facebook-on keresztül, illetve Messenger üzenetben.

Helyi hírekSzékesfehérvárszűrővizsgálat