2024.04.24, Szerda
Szombattól újra lesznek Ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen
szekesfehervar.hu

Szombattól újra lesznek Ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

szekesfehervar.hu

2020.05.14. 10:10

Az Ökotúrák mellett ezentúl kedd és vasárnap között nyitva tart a Sóstó Látogatóközpont is.

Hirdetés

Szombattól már nem csak a nappali kényelméből élvezhetik a kirándulni vágyók a Sóstó Természetvédelmi Terület szépségét: a Foteltúra videóját végre valóságos Ökotúra váltja. A szombati Ökotúrák mellett ezentúl kedd és vasárnap között nyitva tart a Sóstó Látogatóközpont is.

A közel két hónapos zárvatartás után május 16-án, szombaton 10 órától a Sóstó Látogatóközpont újra várja a kirándulókat. Azonban a központ csapata nemcsak az interaktív természetvédelmi helyszínt nyitja meg, hanem szombatonként újra megszervezi a méltán népszerű, hagyományos Ökotúráit.

Május az orchideák hónapja, így a túra során a résztvevőkkel felkeresik a védett fehér madársisak lelőhelyeit is. Az újrainduló első Ökotúra során a szerencsések a fülemüle, más néven csalogány egyedülálló dallamait is meghallgathatják.

A kialakult veszélyhelyzetben a kirándulás során is megkövetelik az egészségügyi szabályok betartását, ami miatt a csoport létszámát 10 főben maximalizálják a szervezők.

Kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a e-mailben a [email protected] címen vagy telefonon a +36 22 202 373, +36 70 6699 010 számok valamelyikén. A 10 órakor kezdődő, 1,5 órás programra érdemes legalább 10 perccel az indulás előtt megérkezni a Látogatóközpontba. A vendégeknek parkolni a Szárcsa Csárda mögötti vagy a MOL Aréna Sóstó melletti parkolóban lesz lehetőségük. A jegyárakról további információ itt elérhető!

Helyi hírekSóstó Természetvédelmi Területökoturizmus