2024.03.28, Csütörtök
Több család életminőségén javított ez a fejlesztés
illusztráció - tatabanya.hu

Több család életminőségén javított ez a fejlesztés

2019.12.18. 16:11

Az ország 83 településén zajlik komplex telep program, mellyel körülbelül 45 ezer embert érnek el.

Hirdetés

Nyolc szociális bérlakást és egy új közösségi teret adtak át a Fejér megyei Sárosdon. A közel kétszázmillió forintos fejlesztés során a település három különböző részén épültek átlagosan 55 négyzetméteres szociális bérlakások két szobával, egy nappali-konyhával, fürdőszobával és különálló mosdóval.

A projekt részeként továbbá egy közösségi tér is épült, ahol a szociális munkások életviteli-pszichológiai tanácsadást vagy akár gyermekfelügyeletet is biztosítanak a családoknak, valamint a rászorulók mosó- és szárítógépet is használhatnak.

Az infrastrukturális beruházások mellett további kétszázmillió forintot pedig felzárkóztatást segítő humánerőforrás-fejlesztésre fordíthat a település.

 

45 ezer embert érint a komplex telep program

A kormány 2017-ben hirdette meg a komplex lakhatási programot azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű emberek lakhatási körülményeit javítsa - emelte ki Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója.

Hozzátette: ennek keretében az ország 83 településén zajlik komplex telep program, mellyel körülbelül 45 ezer embert érnek el, valamint körülbelül 410 szociális bérlakás épül Magyarországon azzal a céllal, hogy átmeneti lakhatást biztosítson a mélyszegénységben élők számára.

Dunkl Gergely, Sárosd polgármestere hangsúlyozta: a most átadott szociális bérlakásokkal nyolc család, összesen 32 korábban szegregátumban élő ember életkörülményein tudnak javítani. Az új ingatlanokkal 27-re nőtt a településen az önkormányzati bérlakások száma, melyből 14 szociális bérlakás – tette hozzá.

Helyi hírekFejér megye